אוכל
תמונת AVI׃ mako

פילה בקר עם ריבת בצל, ערמונים ופטריות, עטוף בבצק עלים

נתח שלם של בשר בקר ברוטב עשיר של פטריות, ערמונים וג'ינג'ר, עטוף כולו אריזת בצק עלים פריכה

סלמה פיומי | מאסטר שף | פורסם 10/01/13 
  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.9 208 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לבשר:

400 גרם פילה בקר (נתח שלם)

כפית חרדל דיז'ון

כפית חומץ

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

20 גרם חמאה לטיגון

ענף רוזמרין

לרוטב:

2 כפות שמן צמחי

2 שיני שום, קצוצות דק

כף ג'ינג'ר טרי ומגורר

3 בצלים, חתוכים לרצועות דקות

3/4 כוס ציר עוף

6 פטריות (שמפיניון או פורטבלו)

ערמונים (חבילה אחת)

1/4 כף מלח

1/4 כף פלפל שחור

מיכל שמנת מתוקה

1/4 צרור עירית קצוצה דק

חצי חבילה של בצק עלים

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 הבשר: מניחים את הפילה בקערה עם החרדל, החומץ, המלח והפלפל להשריה של כ-20 דקות. שמים במחבת את החמאה עם הרוזמרין, כשהמחבת מתחממת סוגרים את הבשר לדקה מכל צד, רק כדי שיקבל הזהבה ולא בישול.

2 הרוטב: מחממים שמן במחבת. מוסיפים שום וג'ינג'ר, מטגנים קלות, מוסיפים את הבצל וממשיכים לערבב עד שהבצל נהיה אפילו דק יותר ומעט שחום, מדי פעם מוסיפים ציר עוף לבצל שלא יישרף. חותכים את הפטריות לרצועות, קוצצים את הערמונים ומוסיפים למחבת, מערבבים עד שהנוזלים מתאדים, מוסיפים מלח פלפל ומכבים את האש.

3 מחלקים את התערובות לשני חלקים שווים. חלק אחד מניחים בצד להרכבת המנה. את החלק השני משאירים במחבת, מוסיפים מיכל שמנת מתוקה ועירית, מצמצמים את הרוטב מעט ומכבים את האש.

4 פורסים את בצק העלים, מניחים באמצע את הרוטב (ללא השמנת), מעל מניחים את הפילה, סוגרים את הבצק מכל הכוונים כך שיעטוף את הבשר. אפשר לעשות חריצים בחלק העליון של הבצק. מורחים את הבצק עם ביצה טרופה. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות עד שהבצק תופח ומזהיב. מגישים את הרוטב עם השמנת ליד הבשר.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!