אוכל
צילום׃ imagestock, Istock

הסופלה המושלם

רבים ניסו ולא הצליחו. האם לכם יש את מה שצריך בשביל להשתלט על הקינוח המושלם הזה?

| מאסטר שף | פורסם 07/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 434 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

חמאה למריחה

150 גרם שוקולד מריר

250 מ"ל חלב

10 גרם קורנפלור

15 גרם קמח

3 חלמונים

50 גרם סוכר + מעט סוכר לפיזור

3 חלבונים

4 כפות שמנת מתוקה

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מורחים חמאה רכה בכלי הסופלה ומקררים במקרר.

2 פטיסייר השוקולד: מניחים שוקולד בקערה, מרתיחים חלב ושופכים לתוך השוקולד. מערבבים עד שנמס.

3 מערבבים קמח וקורנפלור. מסננים במסננת.

4 מערבבים את החלמונים עם 30 גרם סוכר.

5 שופכים פנימה את הקמח והקורנפלור ומערבבים היטב. מוסיפים את השוקולד והחלב.

6 מחזירים לסיר ומערבבים עד שמסמיך.

7 שופכים דרך מסננת לקערה ומצננים במקפיא.

8 מוציאים את כלי הסופלה שהתקרר. מורחים שכבה נוספת של חמאה ומפזרים סוכר. מנערים החוצה כך שיישאר רק הסוכר שנדבק. מחזירים לקירור.

9 המרנג: מקציפים את החלבונים עם 20 גרם סוכר לקבלת קצף יציב.

10 מוסיפים לפטיסייר את כפות השמנת ומערבבים.

11 מקפלים את המרנג לתוך הפטיסייר. שופכים לכלי הסופלה (קחו בחשבון שהוא תופח כמובן).

12 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 15-20 דקות.

13 מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.