אוכל
תמונת AVI׃ mako

פילה בקר ברוטב עגבניות וחצילים

סטייק בנגיעות יוגורט, מוגש ברוטב עגבניות עם חציל קלוי לצד קציפת עגבניות אוורירית

סלמה פיומי | מאסטר שף | פורסם 02/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 0.9 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לבשר:

250 גרם פילה בקר

חצי כוס יוגורט

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

2 גבעולי תימין

1 שן שום, כתושה

לרוטב:

4 עגבניות מבושלות, מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות

שמן זית

2 שיני שום, קצוצות

1/2 בצל קצוץ לקוביות

כפית מלח

כפית פלפל שחור

חציל קלוי בתנור (את התוכן מוציאים וקוצצים)

לרוטב השני:

3 עגבניות מגוררות דק

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 הבשר: משרים את נתח הפילה ביוגורט, מלח, פלפל, שום ותימין – כ-40 דקות.

2 מוציאים את הבשר מהשרייה, מנגבים טוב מכל הצדדים ומטגנים מכל צד דקה אחת.

3 ממשיכים את הכנת הבשר בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות, למשך 10 דקות.

4 הרוטב: מחממים שמן במחבת, מוסיפים שום ובצל ומטגנים קלות. מכניסים את העגבניות ונותנים לרוטב להצטמצם כרבע שעה. מוסיפים מלח, פלפל וחצילים ומבשלים עוד 10 דקות.

5 הרוטב השני: מכניסים את העגבניות המגוררות עם מלח לתוך בלנדר ומקציפים אותן.

6 ההגשה: מניחים את רוטב העגבניות (הראשון) בצלחת, מניחים את הבשר מסביב ומעל יוצקים את העגבניות המוקצפות. מגישים עם נגיעות של יוגורט וטחינה מסביב.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!