אוכל
תמונת AVI׃ mako

רביולי חלמון כרשה וכמהין בחמאת עגבניות

רביולי ביתי, במילוי מעולה של כרישה, עטוף בחמאת עגבניות מופלאה

שי ברנדס | מאסטר שף | פורסם 18/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק:

2 כוסות קמח

כוס מים רותחים

ביצה

רבע כפית מלח

לחמאת עגבניות:

חצי כוס מיץ וזרעים מעגבניות מסוגים שונים (חוצים וסוחטים כמו לימון)

100 גרם חמאה

חצי כוס יין לבן

שני עלי מרווה

10 עלי בזיליקום

מלח

שתי שיני שום מעוכות

לכרשה:

שתי כרשות – החלק הלבן בלבד, חצויות לאורכן וקצוצות דק

100 גרם חמאה

שתי כוסות מים

למילוי:

6 חלמונים

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: מערבבים בסיר מים רותחים, מלח וכוס קמח אחת למשך דקה. מעבירים את הבצק לקערה ומוסיפים ביצה וכוס קמח נוספת. לשים לבצק גמיש שלא נדבק לידיים. מוסיפים עוד מעט קמח אם יש צורך, עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה במקרר.

2 לחמאת עגבניות: מביאים לרתיחה בסיר את כל חומרי הרוטב ומבשלים עוד חמש דקות על אש בינונית. מסננים את הרוטב לתוך מחבת.

3 לכרשה: מבשלים את כל החומרים, פרט לכמהין, על אש בינונית עד שכל המים מתאדים והכרשה רכה מאוד. מערבבים עם רבע כפית מחית כמהין ומלח.

4 ההרכבה: מרדדים דק את הבצק על משטח מקומח לעובי מילימטר. קורצים עיגולים בעזרת קורצן בקוטר 10 ס"מ. מניחים במרכז עיגול הבצק כף מלית, יוצרים קן בעזרת הכף ובו מניחים חלמון חי. מורחים באצבע עם מעט מים מסביב הבצק, מניחים עיגול בצק נוסף ומהדקים בעדינות כך שלא ישאר אויר כלוא ברביולי אך החלמון לא ישבר. מבשלים שלוש דקות במים רותחים עם מלח ומוציאים למחבת עם חמאת העגבניות.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!