אוכל
תמונת AVI׃ mako

ארוז קון קוקו (כדורי אורז ושוקולד)

כדורי אורז מטוגנים (ארנצ'יני), עם חלב קוקוס שוקולד משובח. ביס קטן, מתוק ומושחת

דליה אלחדף | מאסטר שף | פורסם 11/11/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 ספלי חלב 3%

2 ספלי מים

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס (120 מ"ל) חלב מרוכז ממותק

1 ספל אורז לריזוטו (אני אוהבת ארבוריו)

1 פחית קרם קוקוס (ולא מי/חלב קוקוס)

8-10 כדורי שוקולד פרלין (של לינדט Lindt), או קוביות שוקולד מריר

לטיגון

קמח

2 ביצים

פירורי פנקו (פירורי לחם יפניים), או פירורי לחם רגילים

שמן קנולה לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר את החלב, המים, הסוכר והחלב המרוכז ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז, מערבבים ומרתיחים שוב. 

2 מבשלים עם אז בינונית ומערבבים כל הזמן (האורז לריזוטו מרבה להידבק לסיר, במיוחד שיש סוכר). כשאין כמעט נוזלים מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים עד שהאורז כמעט יבש מהנוזלים. מקררים לגמרי.

3 לוקחים מהאורז כמות של פחות מכדור טניס, משטחים לעיגול, ממלאים עם כדור שוקולד וסוגרים את האורז לכדור ממולא בשוקולד.

4 טובלים את הכדורים קודם בקמח, אחר כך בביצה ובסוף בפנקו (פירורי הלחם). מחממים סיר עם שמן. כשהשמן חם מאוד אבל לא רותח מכניסים את הכדורים ומטגנים מכל הצדדים עד שהכדורים מזהיבים. עדיף לאכול אותם חם.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לכל מתכוני התכנית