אוכל
תמונת AVI׃ mako

צ'ילי קון קרנה מוגש עם אראפס וגואסקקה

ארוחה היישר מונצואלה, עם צ'ילי ובשר, לחם תירס ונצואלני וגואקמולי מקומי

דליה אלחדף | מאסטר שף | פורסם 05/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 137 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לצ'ילי קון קרנה:

¼ ספל שמן קנולה או זית

2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות

2 שיני שום, קצוצות

גמבה בינונית, חתוכה לקוביות קטנות

פלפל חריף לפי הטעם, חתוך לקוביות מאוד קטנות

קופסת שימורים של עגבניות שלמות, חתוכות לחתיכות קטנות (שומרים את המיץ בצד)

½ כף פפריקה מתוקה

½ כפית פפריקה מעושנת

½ פלפל צ'יפוטלה בשימורים + ככפית מהרוטב שבו הפלפל שורה

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות רסק עגבניות

½ ק"ג בשר טחון

150 גרם שעועית אדומה קפואה

לאראפס:

חצי חבילה קמח תירס (HARINA PAN)

ליטר מים

כפית מלח

כף שמן

לגואסקקה:

גמבה

פלפל ירוק קטן

פלפל חריף לפי הטעם

2 בצלים ירוקים (רק החלק הלבן)

חצי בצל

שן שום גדולה

חבילת כוסברה טרייה

חצי חבילת פטרוזיליה (רק עלים)

2 אבוקדו גדולים (או 4 קטנים)

מיץ לימון

½ ספל חומץ לבן

½ ספל שמן קנולה

מלח

פלפל

טבסקו ירוק (אופציונאלי)

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר את השמן, מכניסים פנימה את הבצל החתוך ומטגנים עד לצבע שקוף. מכניסים את השום, מערבבים ומוסיפים את הפלפלים ואת העגבניות. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.

2 מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. טועמים ורואים אם חסר מלח או פלפל. מבשלים 10 דקות.

3 מוסיפים את הבשר ובעזרת מזלג מערבבים היטב ומבשלים עד שכולו משנה את צבעו. מוסיפים את מיץ העגבניות, רסק העגבניות וכוס מים, ומערבבים. מביאים לרתיחה.

4 מוסיפים את השעועית האדומה ומביאים שוב לרתיחה. טועמים, מתקנים תיבול, מכסים ומבשלים לפחות שעה על אש קטנה.

5 מגישים עם אראפס (ראו מיד) או טורטיות.

* למנה צמחונית: מוסיפים עוד קופסה של עגבניות ומגדילים את כמות השעועית האדומה לחצי קילו.

אראפס (לחם תירס ונצואלני): לוקחים חצי חבילה HARINA PAN(קמח תירס שמוכרים בשוק הכרמל בחנות הקולומביאנית) ומערבבים לאט בתוך ליטר מים עם כפית מלח וכף שמן. תתקבל מסה לא קשה, וחשוב שתהיה חלקה, ללא גושים. לוקחים חתיכה מהמסה, יוצרים עיגול ומשטחים לעובי של כ-1 ס"מ. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע קצת זהוב.

גואסקקה (גואקמולי ונצואלני): כותשים או טוחנים במעבד מזון גמבה שלמה, פלפל ירוק קטן, פלפל חריף לפי הטעם, 2 בצלים ירוקים (רק החלק הלבן), חצי בצל, שן שום גדולה, חבילת כוסברה טרייה וחצי חבילת פטרוזיליה (רק עלים). חותכים 2 אבוקדו גדולים (או 4 קטנים) לשניים, מוציאים את הגלעין ומקלפים. מרסקים את האבוקדו במעבד מזון או במזלג, ומוסיפים לימון כדי שלא ישחיר. מערבבים עם הירקות הטחונים ומוסיפים ½ ספל חומץ לבן, ½ ספל שמן קנולה, מלח ופלפל לפי הטעם. אם רוצים עוד חריפות אפשר להוסיף קצת טבסקו ירוק.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!