תמונת AVI׃ none
שטרויזל תפוחי עץ
שכבות מפנקות של תפוחים, מרציפן ופירורי בצק פריכים במאפה זהוב המוגש עם קרם פרש
מיכל אנסקי | מאסטר שף
| פורסם 18/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
6 תפוחי עץ גולדן דלישס
2 כפות סוכר דמררה
100 גרם קמח לבן
100 גרם חמאה מלוחה קרה
50 גרם שקדים טחונים
50 גרם אגוזי מלך טחונים
100 גרם מרציפן לבן
קרם פרש או שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1 קולפים את התפוחים, מחרצנים וחותכים לשמיניות.
2 מסדרים את התפוחים בתבנית ומפזרים סוכר מעל. מגרדים מרציפן בפומפיה על התפוחים.
3 בקערה מעבדים יחד חמאה, קמח, סוכר ואגוזים עד לקבלת גושי בצק.
4 מפזרים את גושי הבצק מעל שכבת המרציפן. אופים ב 175 מעלות עד שמזהיב והתפוחים נמסים כ- 25-30 דקות.
5 מגישים חם מהתנור בליווי קרם פרש.