אוכל
תמונת AVI׃ mako

מנסף

וריאציה טעימה נוספת למתכון הדרוזי המשובח, רק שהפעם הבחירה בידכם: כבש או עוף. לא משנה מה תבחרו, יהיה טעים בטירוף

טיראן שריף | מאסטר שף | פורסם 02/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.6 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

ק"ג בשר כבש/עוף חתוך לקוביות או טחון

3-4 כוסות מים

2 בצלים קצוצים

2 כוסות אורז יבש

2 שקיקי תה צ'אי מסאלה

¾ כפית בהרט

מעט הל

3 כפיות מלח (או לפי הטעם)

שמן זית

חצי כוס צנוברים

צרור פטרוזיליה, קצוצה

צרור כוסברה, קצוצה

יוגורט 4.5% שומן

 

אופן ההכנה:

1 יוצקים את שמן הזית לסיר ומחממים.

2 מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שנהיה שקוף.

3 מוסיפים את הבשר ומערבבים עד לקבל מידת עשייה מדיום.

4 מוסיפים את הבהרט וממשיכים לערבב.

5 חולטים את שני שקיקי התה בכוס מים כ-5 דקות, מוזגים לסיר ומערבבים. מוספים את האורז לסיר וממשיכים לערבב.

6 מוסיפים מים עד לכיסוי תכולת הסיר, מוסיפים את המלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.

7 כאשר האורז מבעבע יש להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל כ-20-25 דקות.

8 מפזרים את הצנוברים קלויים ואת תערובת הפטרוזיליה והכוסברה, ואוכלים עם יוגורט.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (6 מנות)

אנרגיה 634קלוריות
חלבונים 58גרם
פחמימות 14 גרם
שומנים 40 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השישית של העונה החדשה