אוכל
תמונת AVI׃ mako

פאני פורי

מתכון לפאני פורי בסגנון קצת אחר: קונכיות בצק מטוגנות במילוי מעורב ירושלמי, מוגשות בלווי סלט גרגירי חומוס ורוטב ויניגרט

פאולין שובל | מאסטר שף | פורסם 31/12/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.4 301 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (5 מנות):

לבצק:

1/4 כוס מים חמים

חצי כפית מלח

1/2 כפית אבקת אפייה

כוס סולת חיטה

1/2 1 כפות שמן צמחי

לסלט החומוס:

2 בצלים

שמן זית

4 שיני שום

פלפל אדום חריף

חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים

מלח

פלפל שחור לפי הטעם

2 לימונים

כוסברה

10 עגבניות שרי חצויות

למעורב הירושלמי:

300 גרם פטריות

רבע כוס יין לבן

1/2 כוס שמנת מתוקה

בצל

שום

שמן זית

2-3 פרגיות

150 גרם לבבות

כף קמח

גרעיני כוסברה

גרעיני כמון, טחונים במכתש ועלי

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים את המים. לשים כ-2 דקות. מוסיפים שמן, לשים כ-8 דקות, עוטפים בניילון נצמד ועוזבים למנוחה של חצי שעה.

2 מכינים את סלט החומוס: מטגנים בצל בשמן זית, מוסיפים שום, פלפל אדום, מלח, פלפל וחומוס. מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון מ-2 לימונים ועלי כוסברה ומבשלים כ-5-10 דקות. לאחר הבישול מוסיפים את העגבניות שרי.

3 למעורב הירושלמי: קוצצים פטריות דק מאוד. מייבשים אותן על מחבת יבשה עד שהן מאבדות את הנוזלים. מוסיפים יין לבן. מצמצמים את היין כמה דקות, מוסיפים שמנת מתוקה ומצמצמים עוד.

4 מטגנים בצל ושום בשמן זית. מוסיפים את הפרגיות והלבבות (הכל קצוץ דק) וכף קמח. כאשר הבשרים מוכנים, מוסיפים את הפטריות המטוגנות, זרעי כוסברה וכמון. מוסיפים בשר קצוץ דק מוסיפים כף קמח. כאשר הבשרים מוכנים, מוסיפים מחית פטריות מתבלים בזרעי כוסברה וכמון.

5 מכינים את הפורי: מערבבים את כל חומרי הבצק עד שהופך לאחיד. מרדדים את הבצק דק מאוד וחותכים עיגולים בגודל של ביס, 5 ס"מ מקסימום. מטגנים בשמן עמוק - העיגולים מתנפחים והופכים למעין קונכיות.

6 בעזרת האצבע עושים חור קטן בפורי ומגישים את המילוי בצד.

>> שימו לב: המתכון אושר ונבדק על ידי פאולין. דרושה מיומנות בהכנתו

  

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!