אוכל

מעקודה עם קציצות תפוחי אדמה

שני מתכוני תפוחי אדמה מקסימים שמומלץ מאוד לנסות. ביחד או בנפרד

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 07/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 295 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפשטידה

8 ביצים (אפשר פחות)

4 תפוחי אדמה לא גדולים

1 בצל גדול, קצוץ

חבילת פטרוזיליה, קצוצה

פלפל שחור

מלח

מעט כורכום

מעט שמן

לקציצות

100 גרם חזה עוף

4-5 תפוחי אדמה מבושלים

מעט גרגירי כוסברה

1 בצל קצוץ דק

חצי חבילת פטרוזיליה

2 פלפל חריף

מלח

פלפל

2 כפות של פירורי לחם

מעט כמון

ביצה

לרוטב הקציצות

2 עגבניות מגורדות

4 שיני שום מעוכות

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

עלות המנה: 41 שקלים

הפשטידה (מעקודה):

1 מבשלים את תפוחי האדמה, מועכים (אפשר למעוך לגמרי, או להשאיר גושים) ומוסיפים בצל קצוץ, פטרוזיליה, תבלינים וביצים. מערבבים הכול לעיסה אחידה.

2 מחממים שמן בסיר טפלון, מוסיפים את התערובת וסוגרים את המכסה ל-8 עד 10 דקות על אש בינונית.

3 מכניסים לתנור לחום 190 מעלות לשעה וחצי. לאחר מכן הופכים על צלחת.

הקציצות:

1 טוחנים את העוף והפלפל החריף לתערובת אחידה.

2 מועכים את שאר המרכיבים לתערובת גסה, עושים קציצות ומטגנים בשמן עמוק.

2 מערבבים את מרכיבי הרוטב ומבשלים עם הקציצות במשך חצי שעה על אש נמוכה.

3 ניתן להגיש לצד המעקודה או לחוד. בתיאבון.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – פשטידה מרוקאית – מעקודה

אנרגיה387 קלוריות
חלבונים21 גרם
פחמימות45 גרם
שומנים14 גרם

לטבלה המלאה

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – קציצות תפוחי אדמה וחזה עוף:

אנרגיה333 קלוריות
חלבונים14 גרם
פחמימות50 גרם
שומנים9 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה