אוכל

ריזוטו פורצ'יני של אייל שני

ריזוטו של מקצוענים המתבשל בציר ירקות ומוגש עם פטריות יער ביין לבן

אייל שני | מאסטר שף | פורסם 24/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

כוס אורז עגול לריזוטו
200-300 גרם חמאה
פטריות פורצ'יני
יין לבן

לציר הירקות

3 שורשי פטרוזיליה
4 גזרים
3 כרישה
2 פקעות שומר
2-3 בצלים
פלפל ירוק חריף
שמן זית
גרגרי פלפל שחור שלמים

אופן ההכנה:

1 להכנת הציר: מזהיבים במחבת את ירקות השורש, מציפים במים ומבשלים באנרגיה גבוהה.

2 להכנת הריזוטו: מזהיבים את הפטריות בחמאה.

3 מוסיפים את האורז ומלהיטים יחד.

4 יוצקים יין, מעלים את האש ומתחילים לסחרר את האורז עם הציר 15 דקות.

5 מוסיפים חמאה, מכבים להבה, סוגרים מכסה ונותנים לנוח 2 דקות. פותחים ומערבבים.