אוכל
תמונת AVI׃ mako

מרק "חרירה" עם חזה אווז מעושן

המרק המרוקאי הקלאסי: בשרי, חם ומהביל - כאן עם תוספת משדרגת של חזה אווז מעושן

ג'קי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 30/11/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

2-3 עצמות בקר

בצל קצוץ

עגבנייה קטנה, מגוררת

ראש סלרי, קצוץ

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

2 כוסות חומוס מושרה

2 כוסות עדשים ירוקות

2 כוסות עדשים שחורות

מלח ופלפל

כמון

לימון

לציר:

6 עצמות בקר

בצל

גזר

עלי סלרי

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

עלי דפנה

פלפל אנגלי

להגשה:

200 גרם חזה אווז מעושן

אופן ההכנה:

1 מכינים ציר: מניחים בסיר בצל, גזר, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, עצמות הבקר, פלפל אנגלי ועלי דפנה. מכסים במים ומרתיחים. ממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה במשך 40 דקות. מסננים בסיום הבישול.

2 בסיר נפרד מטגנים 2-3 מהעצמות. מוסיפים בצל קצוץ, עגבנייה מגוררת, סלרי קצוץ, פטרוזיליה וכוסברה קצוצה. מטגנים עד להשחמת הבצל. מאדים על אש נמוכה.

3 מוסיפים לסיר המרק (הריק) את כל הקטניות ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל, כמון וסחיטה של לימון ומוסיפם את הציר המסונן. מבשלים על אש בינונית כשעה.

4 קוצצים את חזה האווז לקוביות, מקפיצים במחבת ומגישים עם המרק.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!