סיר לשישי: כתף בקר בבישול ארוך
עידו קרוננברג מכין את מנת הציידים שלו - נתח כתף שלם מבושל עם ירקות ויין אדום בבישול ארוך. נראה מסובך? האמת, שכל מה שצריך בשביל המנה הזו זה סיר גדול וסבלנות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
זו מנה שתום, בני, מתחרע עליה כשהוא חוזר מהצבא ביום שישי. בדרך כלל הוא יוצא לבלות בערב, חוזר בלילה ואוכל אפילו סיבוב שני ממנה. אני מאמין שהיא נותנת לו אנרגיה לעבור את השבת אחרי שבוע קשה בצבא.
אני קורא למנה הזאת "כתף שאפשר להישען עליה" והיא כיפית, מנחמת והכי חשוב - תמיד יוצאת טוב. איך אומרים - מי שטורח בערב שישי, אוכל בשישי.
בשר צלי הכתף (נתח מספר 5) הוא אחד הנתחים האהובים והמוכרים ביותר במטבח הישראלי. לנתח פס ג'לטיני אופייני והוא מתאים במיוחד לתבשילי קדירה המתבשלים מספר שעות בתוך נוזלים.
>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה
מרכיבים :
2.5 ק"ג בשר כתף מס' 5 בחתיכה אחת
כרשה גדולה
2 גזרים גדולים
2 בצלים בינונים
3 שורשי סלרי
4 שיני שום
כף וחצי פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
חצי בקבוק יין אדום
אופן ההכנה:
1 משמנים היטב את נתח הבשר בשמן זית, ממליחים ומפלפלים. מניחים את הנתח בסיר כבד ורחב שחומם מראש וסוגרים את הבשר מכל צדדיו.
2 קוצצים את כל הירקות לקוביות באותו הגדול.
3 מוציאים מהסיר מניחים בצד ומוסיפים מעט שמן זית. מוסיפים את הירקות ומטגנים אותן קלות. מוסיפים את הבשר, היין והתבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים (עם מכסה) לפחות 4 שעות, עד שהבשר רך ומתפורר בקלות.
4. מפוררים את הבשר לחוטים בתוך הסיר, מערבבים עם הרוטב ומגישים.