סיר לשישי: פילה בקר שלם עם ירקות
צילה עופר מגישה את המנה שלה לארוחת השישי: נתח פילה בקר שלם, עם ברוקולי ותפוחי אדמה שמכינים בחצי שעה בלבד. מנה מינימליסטית אבל מלאה באהבה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
זו אחת המנות הטובות והקלות ביותר - כולה נעשית במקסימום חצי שעה. זה מתכון מינימליסטי, אבל אפשר לעשות המון שינויים במנה ולשחק איתה. אני מכינה את המתכון הזה כבר הרבה זמן, ואצלנו במשפחה אוכלים אותו המון ואוהבים אותו.
* פילה הוא הנתח האיכותי והיוקרתי ביותר בבקר. טעמו עדין מאוד ומרקמו רך ביותר. צורות ההכנה המומלצות הן בצלייה או טיגון קצרים כנתח שלם, או פרוס לסטייקים עבים ומשובחים בצלייה על האש. תיבול של מלח ופלפל בלבד ידגישו את טעמו הטבעי של הבשר.
מרכיבים (6 מנות):
נתח פילה בקר שלם
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס שמן זית
כף וחצי אבקת שום מגורענת
1/2 ק"ג ברוקולי, חתוך לפרחים
4 כפות שמן זית נוספות לטיגון הירקות
2 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
1/2 ק"ג תפוחי אדמה לבנים וקטנים
1/2 כפית פפריקה אדומה
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר את שני סוגי השמן על אש גבוהה למשך 5 דקות. בינתיים מערבבים מלח, פלפל שחור ואבקת שום ומפזרים על הנתח מכל צדדיו.
2 מטגנים (עדיין על אש גבוהה) את הנתח מכל צדדיו (כ-2 דקות לכל צד), עד שמתקבל צבע חום. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ונותנים לבשר להתבשל כ-10 דקות. תוך כדי הבישול הופכים את הפילה כדי שיהיה בישול אחיד.
3.מעבירים את הסיר עם המכסה לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך 10 דקות נוספות.
4 מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח 10 דקות על צלחת ההגשה. רק אחרי המנוחה ניתן לחתוך אותו לפרוסות.
5 הכנת התוספות: ברוקולי: מרתיחים בסיר מים עם כפית מלח. כשהמים מגיעים לרתיחה מכניסים את פרחי הברוקולי פנימה למשך כ-7 דקות עד שהם מתרככים קלות. במקביל מכינים קערה עם מים קרים וקרח. מוציאים את הברוקולי מן הסיר ומעבירים לקערת המים הקרים למשך כדקה.כ ך הצבע הירוק הרענן נשמר.
6 מסננים את הברוקולי ומטגנים במחבת עם 2 כפות שמן זית ,חצי כפית פלפל שחור גרוס ושתי שיני שום למשך 3 דקות עד שהטעמים מתחברים. מוציאים את הברוקולי עם כף מסננת ומניחים על צלחת הגשה.
7 תפוחי האדמה: מרתיחים בסיר מים עם כפית מלח. מכניסים את תפוחי האמה עם הקליפה למשך 15 דקות עד שהם מתרככים. מסננים, מקררים ומקלפים. חותכים לחצאים ומטגנים אותם במחבת עם 2 כפות שמן זית, חצי כפית פפריקה אדומה, 1/4 כפית פלפל שחור וקורט מלח. מוציאים ומגישים.
* טיפ להגשה: כדאי לערבב כף שמן זית עם הרוטב שנשאר מהטיגון, לסנן ולשפוך על הנתח לפני ההגשה.