צלעות כבש עם תפוחי אדמה בסגנון הודי
כשמדברים עם סרנדה על אוכל הודי, זו הארוחה שעולה לה בראש: צלעות כבש, תפוחי אדמה מפוצצים בתבלינים, חתיכה של לחם הודי וצ'אטני נענע, שמוסיף רעננות לכל זה. תכלס, נשמע כמו יופי של ארוחת שישי
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
המנה הזו מסמלת בשבילי את החיבור בין העבר לעתיד. בחג האורות, שנקרא Diwali, היו מגישים לשולחן המון מנות מסורתיות, ומתוך כל המבחר זאת הייתה הקומבינציה שאהבתי במיוחד: צלעות כבש, תפוחי אדמה מתובלים, לחם הודי וצ'אטני מרענן. ככה בעיניי אמורה להיראות ארוחה הודית.
מרכיבים :
לצלעות הכבש:
500 גרם צלעות כבש, ללא עצם
2 כפות שמן קנולה
2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, חתוך לג'וליאנים
2 שיני שום, קצוצות
2 פלפלים ירוקים חריפים, עם חתך במרכז
2 בצלים אדומים, חתוכים גס
חצי כפית מלח
חצי כפית כמון
2 כפות קוקוס מגורד
3 כפות חלב קוקוס
חצי כפית סוכר
כף עלי כוסברה טרייה
לתערובת התבלינים:
2 פלפלים אדומים חריפים יבשים
חצי כף זרעי כוסברה
כף זרעי אניס
חצי כפית זרעי קימל
חצי כפית גרעיני פלפל שחור
מקל קינמון באורך 5 ס"מ
3 מחטי ציפורן
2 תרמילי הל
לתפוחי האדמה:
5-10 תפוחי אדמה קטנים
2 כפות שמן קנולה
3 תרמילי הל, כתושים
חצי כפית זרעי קימל
2 עלי דפנה
2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורד
200 גרם עגבניות, חתוכות לקוביות
כפית סוכר
2 כפות כוסברה טרייה, קצוצה
ללחם ההודי:
500 גרם קמח לבן, מנופה
כפית מלח
3 כפות שמן קנולה
275 מ"ל מים (כוס ועוד 2 כפות)
כף זרעי כמון
שמן וקמח, להברשה
לצ'אטני נענע:
5 פלפלים חריפים, ירוקים או אדומים
4 שיני שום
2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי
כוס עלי נענע טרייה
כוס וחצי עלי כוסברה טרייה
כפית וחצי מלח
חצי כפית סוכר
7-8 כפות מים
אופן ההכנה:
>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה
1 מכינים את תערובת התבלינים: קולים את כל מרכיבי התערובת במחבת וכותשים לאבקה גסה.
2 הצלעות: מחממים את המחבת, מוסיפים כף שמן ומטגנים את הצלעות מכל הצדדים עד לסגירה והשחמה. צולים 15 דקות בתנור שחומם ל-190 מעלות, מוציאים ומניחים בצד.
3 מטגנים בכף השמן השנייה את הג'ינג'ר, השום, הפלפלים החריפים והבצל, עד שהבצל מקבל צבע אבל עדיין שומר על פריכותו. מוסיפים מלח, כמון, תערובת תבלינים וקוקוס ומטגנים דקה-שתיים. מוסיפים את הצלעות (חתוכות לפרוסות) ומנמיכים את האש. מוסיפים חלב קוקוס וסוכר, מבשלים עד שהמיצים מתאדים ומוסיפים את הכוסברה.
4. תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי אדמה בסיר עם מים רותחים 12-15 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים ומניחים להצטנן. מקלפים אם רוצים.
5 מחממים את השמן במחבת על אש בינונית. מוסיפים את ההל הכתוש, את זרעי הקימל ואת עלי הדפנה. מטגנים כדקה ומוסיפים את תפוחי האדמה, הג'ינג'ר, העגבניות, הסוכר ו-50 מ"ל מים. ממליחים, מערבבים ומכסים את הסיר חלקית. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם בחצי. מקשטים בכוסברה.
6 הלחם: מערבבים בקערה קמח, מלח, שמן ומים עד לקבלת בצק רך. מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח 15 דקות.
7 מחלקים את הבצק ל-8 כדורים. מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הכדורים לעיגולים של 7.5 ס"מ.
8 מברישים את העיגולים בשמן ומפזרים את זרעי הכמון ומעט קמח.
9 מקפלים כל עיגול לשניים, מברישים שוב בשמן, מפזרים כמון וקמח ומקפלים שוב לשניים, ליצירת מעין משולש. מרדדים לעובי 3 מ"מ ומטגנים במחבת חמה 2-3 דקות. מברישים בשמן, הופכים, ומברישים בשמן גם את הצד השני.
10 הצ'אטני: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לקבלת משחה סמיכה.
11 מגישים לכל סועד צלחת עם צלעות, לחם, תפוחי אדמה ומעט צ'אטני.