אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

צלעות כבש עם תפוחי אדמה בסגנון הודי

כשמדברים עם סרנדה על אוכל הודי, זו הארוחה שעולה לה בראש: צלעות כבש, תפוחי אדמה מפוצצים בתבלינים, חתיכה של לחם הודי וצ'אטני נענע, שמוסיף רעננות לכל זה. תכלס, נשמע כמו יופי של ארוחת שישי

סרנדה דילבסקי | mako אוכל | פורסם 05/02/14 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המנה הזו מסמלת בשבילי את החיבור בין העבר לעתיד. בחג האורות, שנקרא Diwali, היו מגישים לשולחן המון מנות מסורתיות, ומתוך כל המבחר זאת הייתה הקומבינציה שאהבתי במיוחד: צלעות כבש, תפוחי אדמה מתובלים, לחם הודי וצ'אטני מרענן. ככה בעיניי אמורה להיראות ארוחה הודית.

מרכיבים :

לצלעות הכבש:

500 גרם צלעות כבש, ללא עצם

2 כפות שמן קנולה

2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, חתוך לג'וליאנים

2 שיני שום, קצוצות

2 פלפלים ירוקים חריפים, עם חתך במרכז

2 בצלים אדומים, חתוכים גס

חצי כפית מלח

חצי כפית כמון

2 כפות קוקוס מגורד

3 כפות חלב קוקוס

חצי כפית סוכר

כף עלי כוסברה טרייה

לתערובת התבלינים:

2 פלפלים אדומים חריפים יבשים

חצי כף זרעי כוסברה

כף זרעי אניס

חצי כפית זרעי קימל

חצי כפית גרעיני פלפל שחור

מקל קינמון באורך 5 ס"מ

3 מחטי ציפורן

2 תרמילי הל

לתפוחי האדמה:

5-10 תפוחי אדמה קטנים

2 כפות שמן קנולה

3 תרמילי הל, כתושים

חצי כפית זרעי קימל

2 עלי דפנה

2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורד

200 גרם עגבניות, חתוכות לקוביות

כפית סוכר

2 כפות כוסברה טרייה, קצוצה

ללחם ההודי:

500 גרם קמח לבן, מנופה

כפית מלח

3 כפות שמן קנולה

275 מ"ל מים (כוס ועוד 2 כפות)

כף זרעי כמון

שמן וקמח, להברשה

לצ'אטני נענע:

5 פלפלים חריפים, ירוקים או אדומים

4 שיני שום

2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי

כוס עלי נענע טרייה

כוס וחצי עלי כוסברה טרייה

כפית וחצי מלח

חצי כפית סוכר

7-8 כפות מים

אופן ההכנה:

סרנדה, אדום אדום (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סרנדה. ככה צריכה להיראות ארוחה הודית|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה

1 מכינים את תערובת התבלינים: קולים את כל מרכיבי התערובת במחבת וכותשים לאבקה גסה.

2 הצלעות: מחממים את המחבת, מוסיפים כף שמן ומטגנים את הצלעות מכל הצדדים עד לסגירה והשחמה. צולים 15 דקות בתנור שחומם ל-190 מעלות, מוציאים ומניחים בצד.

3 מטגנים בכף השמן השנייה את הג'ינג'ר, השום, הפלפלים החריפים והבצל, עד שהבצל מקבל צבע אבל עדיין שומר על פריכותו. מוסיפים מלח, כמון, תערובת תבלינים וקוקוס ומטגנים דקה-שתיים. מוסיפים את הצלעות (חתוכות לפרוסות) ומנמיכים את האש. מוסיפים חלב קוקוס וסוכר, מבשלים עד שהמיצים מתאדים ומוסיפים את הכוסברה.

4. תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי אדמה בסיר עם מים רותחים 12-15 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים ומניחים להצטנן. מקלפים אם רוצים.

5 מחממים את השמן במחבת על אש בינונית. מוסיפים את ההל הכתוש, את זרעי הקימל ואת עלי הדפנה. מטגנים כדקה ומוסיפים את תפוחי האדמה, הג'ינג'ר, העגבניות, הסוכר ו-50 מ"ל מים. ממליחים, מערבבים ומכסים את הסיר חלקית. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם בחצי. מקשטים בכוסברה.

6 הלחם: מערבבים בקערה קמח, מלח, שמן ומים עד לקבלת בצק רך. מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח 15 דקות.

7 מחלקים את הבצק ל-8 כדורים. מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הכדורים לעיגולים של 7.5 ס"מ.

8 מברישים את העיגולים בשמן ומפזרים את זרעי הכמון ומעט קמח.

9 מקפלים כל עיגול לשניים, מברישים שוב בשמן, מפזרים כמון וקמח ומקפלים שוב לשניים, ליצירת מעין משולש. מרדדים לעובי 3 מ"מ ומטגנים במחבת חמה 2-3 דקות. מברישים בשמן, הופכים, ומברישים בשמן גם את הצד השני.

10 הצ'אטני: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לקבלת משחה סמיכה.

11 מגישים לכל סועד צלחת עם צלעות, לחם, תפוחי אדמה ומעט צ'אטני.

>> אצל אשר אוכלים צלי אנטרקוט ביין, שנראה הכי מגרה בעולם

>> לכל מתכוני הבשר השווים שלנו