אוסובוקו בקר בבירה שחורה
כשאיתן סלומון, האיש הכי חמוד על המסך, מדבר על קדירת האוסובוקו שהכין לחברים ביומולדת שלו - אנחנו לא יכולים שלא להוריק מקנאה. עכשיו לפחות יש לנו את המתכון. אפשר להכין בפויקה, אבל אפשר גם בסיר רגיל
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה
בישול בשטח הוא אחד הדברים שאני הכי אוהב; הטעמים שנותנת האש הם פשוט נפלאים, והאווירה של אכילה מסביב למדורה יוצרת חוויה קולינרית אחרת לגמרי. במסגרת יום הולדתי ה-30 ארגנתי ארוחה בשדות קיבוץ עברון לכ-30 מחבריי הטובים, שכללה שישה סירים של פויקה מלאים בעופות, בקר וירקות בכמה סגנונות שונים. המתכון הבא הוא המתכון המנצח של אותו ערב.
הסוד בסיר הפויקה היצוק הוא שאין צורך לערבב את תכולתו – החום מתפזר שווה, וזה ההבדל בין מנה מהממת לדייסה של ירקות ובשר.
מרכיבים (6 מנות):
סיר פויקה מספר 2 או 3, או כל סיר גדול ועבה אחר שיכול להיכנס לתנור
2 קילו אוסובוקו בקר, חתוך לחתיכות בעובי 3 ס"מ
3 כפות שמן
1 בצל גדול, חתוך גס
3 שורשי פטרוזיליה, חתוכים גס
1 שורש סלרי, חתוך גס
חבילת פטריות
15 בצלי פנינה, מקולפים
3 גזרים גדולים, חתוכים גס
ראש שום שלם, מקולף
4 כפות סילאן
כף תימין מיובש
1 כוכב אניס
2 מקלות קינמון
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית צ'ילי יבש
מלח
פלפל שחור
ליטר וחצי בירה שחורה
אופן ההכנה:
>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה
1 מחממים תנור ל-120 מעלות.
2 מלהיטים את סיר הפויקה על הגז (זה לוקח לפחות 15 דקות) ומוסיפים את השמן. משחימים את חתיכות האוסובוקו בסיר אחת אחת, מוציאים ומניחים בצד.
3 מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את שורשי הפטרוזיליה והסלרי ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את הפטריות, בצלי הפנינה, הגזר והשום ומטגנים עוד כמה דקות.
4 מוסיפים לסיר את הבירה השחורה ואת כל התבלינים, ומביאים לרתיחה.
5 מחזירים את הבשר לסיר ומביאים שוב לרתיחה.
6 מכניסים את הסיר ללא מכסה לתנור לשעתיים או אפילו יותר, עד שהבשר ממש מתפרק.
7 מגישים עם פירה או אורז לבן.
* אפשר להוסיף פירות יבשים.
* אם מכינים את המתכון בשטח, מסדרים מעט גחלים מסביב לסיר ושומרים על רתיחה עדינה מאוד (בשטח יש לכסות במכסה).