אוכל
צילום׃ יפית בשבקין, mako אוכל

צלי אנטרקוט ביין של אשר לוי

מחפשים מנה בשרית לארוחת שישי? הנה מצאתם: צלי מושלם שבמושלמים של אנטרקוט, שמוגש עם עצמות מוח ותפוחי אדמה בסגנון מדורה. חובה להכין, ואם אפשר גם להזמין אותנו להצטרף

אשר לוי | mako אוכל | פורסם 29/01/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 216 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כשהייתי צעיר בדרך כלל אמי הייתה מכינה את האוכל בבית, אבל מדי פעם אבא היה נכנס למטבח ומכין את ארוחת הערב. המנה הזו היא מנה שלו. בתור ילד מאוד מאוד אהבתי את הצלי הזה, ותמיד הייתי מחכה שאבי יכין אותו. האנטרקוט עם היין והעצמות יוצרים טעם עמוק ומיוחד של בשר עשיר, הבצלים והפטריות סופגים את הטעמים והופכים לחלק בלתי נפרד מהטעם, ותפוחי האדמה מוסיפים טעם חזק של מדורה.

 

* האנטרקוט מאופיין בבשר משויש היטב, ובמרכזו פרח השומן המקל על זיהויו. הוא מתאים במיוחד לצלייה בתנור או על האש (כנתח שלם), או כסטייק עם או בלי רוטב. במהלך הצלייה או הטיגון השומן של הנתח נמס, ומקנה לבשר עסיסיות וטעם משובח.

 

מרכיבים (6 מנות):

2-2.5 קילו אנטרקוט מיושן

חצי קילו עצמות מח

שמן זית

מלח גס

כף סילאן

כף חרדל דיז'ון

פלפל שחור גרוס גס

6 תפוחי אדמה אדומים, שטופים היטב

למרינדה:

בצל חתוך לקוביות

גבעול סלרי, פרוס

כרשה (בערך 10 ס"מ), פרוסה

6 שיני שום

רבע כוס שמן קנולה

רבע כוס ברנדי (לא חובה)

בקבוק יין אדום יבש

6 גבעולי תימין

3 גבעולי רוזמרין

ענף מרווה

4 עלי דפנה

10 גרגירי פלפל אנגלי

לבישול:

15 בצלצלי שאלוט

4 פטריות פורטבלו גדולות, חתוכות לרצועות גסות

3 ענפי תימין

ענף רוזמרין

כוס ציר בקר (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי המרינדה, מכניסים את הבשר ומכסים בניילון נצמד. משרים במקרר ללילה לפחות, ועדיף ל-24 שעות.

2 מסדרים בתבנית את עצמות המח ובוזקים מעט שמן זית. צולים בתנור במצב גריל על 230 מעלות 10 דקות מכל צד, עד להשחמה.

3 מוציאים את הבשר מהמקרר, מוציאים מהמרינדה ומנגבים במגבת. מוציאים מהמרינדה את השומים, עלי התימין ועלי הרוזמרין וקוצצים יחדיו. מעבירים לקערה ומוסיפים את הסילאן, החרדל, 2 כפות שמן זית, כף מלח גס וכף פלפל שחור גרוס גס. מערבבים יחד, שופכים על הבשר ומעסים היטב.

4 שמים את הבשר בצד לשעתיים (עד שמגיע לטמפרטורת החדר).

5 מסננים את שאר חומרי המרינדה ושומרים בצד.

אשר לוי והאנטרקוט (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
אשר לוי מבשל לשישי|צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

6 מחממים שמן זית בסיר גדול עם תחתית עבה, ומטגנים את הבשר מכל הצדדים לסגירה (אם אין סיר מספיק גדול ניתן לסגור את הבשר בתנור, 230 מעלות, 10 דקות מכל צד).

7 מוציאים את הבשר מהסיר ומוסיפים פנימה את בצלי השאלוט, הפטריות, התימין והרוזמרין. מטגנים 5 דקות, מוסיפים את חומרי המשרה המסוננים ואת ציר הבקר, מגרדים את המשקעים שבתחתית הסיר, מרתיחים ומבשלים 20 דקות.

8 לאחר 20 דקות מוסיפים את הבשר ומסדרים מעל את עצמות המח. גובה הנוזלים אמור להיות בין שליש לחצי מגובה הבשר.

9 מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-165 מעלות ל-45 דקות עד שעה. זמן הבישול משתנה לפי גודל הנתח ודרגת הבישול הרצויה - מומלץ להשתמש במד חום ולהוציא את הבשר כשהוא מגיע לטמפרטורה רצויה. אם אין מד חום, ל-2 קילו בשר מומלצת צלייה של 50 דקות (למידת עשייה מדיום).

10 מוציאים את הבשר מהתנור, נותנים לו לנוח 10 דקות ופורסים לפרוסות.

11 לתפוחי האדמה: מחממים תנור לגריל טורבו 230 מעלות. מפזרים הרבה מלח גס בתבנית עם נייר אפייה ומסדרים את תפוחי האדמה על המלח. אופים שעה ורבע עד שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה שחומים מלמעלה (על מנת לקצר את התהליך ניתן לבשל את תפוחי האדמה במים במשך 40 דקות, ואז להעביר לתנור על מלח גס לעוד חצי שעה).

12 ההגשה: מסדרים בצלחת נתח מהבשר הפרוס, מוסיפים בצלי שאלוט, פטריות ועצם מח. חורצים תפוח אדמה מלמעלה (לא עד הסוף), מפזרים מלח גס ומניחים לצד הבשר. בוזקים מהרוטב של הבשר.

>> עוד מתכוני בשר לשישי

>> מה מתבשל בסיר הבשר שלכם? ספרו לנו ותוכלו לזכות בפרסים