אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בשר

מתכננים על ממולאים לשבת? הרשו לנו להציע לכם את אלה: תחתיות ארטישוק עם קציצות בקר, מטוגנות ומבושלות ברוטב הורס. יותר מגרה וצבעוני מזה אין

יוסי שטרית | mako אוכל | פורסם 21/10/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 211 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

18 תחתיות ארטישוק (טריות או מופשרות)

למילוי:

1 ק"ג בשר בקר טחון (עם מעט שומן)

חופן צנוברים קלויים

חופן פטרוזיליה קצוצה

כף שטוחה בהרט

6 שיני שום, קצוצות

חופן בורגול מושרה (10 דקות במים קרים)

מלח

פלפל שחור

כוס קמח לקימוח

 

לרוטב:

10 שיני שום קלופות

4 גזרים, חתוכים לרבעים לאורכם (כמו גפרורים)

2 פלפלים אדומים, מחולקים ל-4

2 יחידות פלפל שאטה יבש

½ כוס שמן קנולה

כפית כורכום

כף פפריקה אדומה

4 כפות פטרוזיליה קצוצה, לעיטור

 

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת מגובשת. יוצרים כדורי בשר וממלאים את תחתיות הארטישוק.

2 מקמחים את כל הארטישוקים הממולאים ומטגנים אותם במחבת עם מעט שמן קנולה.

3 אחרי הטיגון מסדרים את הארטישוקים בסיר רחב ונמוך. מפזרים סביבם את שיני השום, הגזרים והפלפלים, ומכסים במים. מוסיפים תבלינים ואת שמן הקנולה הנותר ומביאים לרתיחה.

4 מנמיכים את האש ומבשלים במכסה חצי סגור 45 דקות עד שעה.

5 מפזרים פטרוזילה ומגישים.

המתכון באדיבות שף יוסי שטרית ממסעדת Kitchen Market

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!