אוכל
צילום׃ יעל קצב, mako אוכל

צ'יפס פירה

צ'יפס דקיק, ארוך, נימוח מבפנים וקראנצ'י מבחוץ ולא, זה לא רק נשמע כמו חלום. אפשר להשתמש בשאריות פירה מהמקרר, אבל לגמרי משתלם להכין אחד במיוחד

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 03/05/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 תפוחי אדמה בינוניים

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור טחון

רבע כפית פלפל צ'ילי גרוס

חצי כוס גבינה צהובה מגורדת

3 כפות קורנפלור

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים כחצי שעה, עד לריכוך מלא. מסננים היטב ומועכים את תפוחי האדמה לפירה.

2 מוסיפים מלח, פלפל שחור טחון, צ'ילי גרוס, גבינה צהובה מגורדת וקורנפלור ומערבבים בכף לקבלת תערובת אחידה.  

צ'יפס מפירה - הפירה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
הפירה שלפני הצ'יפס|צילום: יעל קצב, mako אוכל
צ'יפס מפירה יוצא מטיגון (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
יוצא מטיגון|צילום: יעל קצב, mako אוכל

3 מעבירים את תערובת הפירה לשקית זילוף וגוזרים את החלק העליון כך שייווצר פתח גדול יחסית, שהפירה יוכל לעבור דרכו מבלי להישבר (אם אין שקית זילוף אפשר לגלגל בעזרת כפות הידיים את תערובת הפירה לגלילים דקים ומעט ארוכים).

4 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מזלפים פנימה גלילים דקים ומעט ארוכים מתערובת הפירה, ומטגנים עד להזהבה (ראו בסרטון).

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.