אוכל
צילום׃ חגית אלקבץ, חגית אלקבץ - מתכונים שכולם אוהבים

לחם בשקית קוקי

בטעם הוא מזכיר לחם מחמצת - אפילו שמכינים אותו בצ'יק; במרקם הוא רך מבפנים וקריספי להפליא מבחוץ - והכל בלי שמן, סוכר או ביצים. אז מה הסוד של הלחם של חגית אלקבץ, שכובש את הרשתות? התשובה היא שקית קוקי

חגית אלקבץ | חגית אלקבץ - מתכונים שכולם אוהבים | פורסם 15/02/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 125 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

375 מ"ל מים חמימים (כוס ושלושת רבעי)

שלושת רבעי כף שמרים יבשים

כף שטוחה מלח

500 גרם קמח

אופן ההכנה:

1 מערבבים את המים, השמרים, המלח והקמח ולשים היטב - במיקסר או ידנית.

2 מניחים להתפחה של שעה.

3 יוצרים מהבצק כיכר יפה, וחורצים כמה חתכים עמוקים במרכזה.

לחם בשקית קוקי (צילום: חגית אלקבץ, חגית אלקבץ - מתכונים שכולם אוהבים)
לחם בשקית קוקי|צילום: חגית אלקבץ, חגית אלקבץ - מתכונים שכולם אוהבים
לחם בשקית קוקי  - בתנור (צילום: חגית אלקבץ, חגית אלקבץ - מתכונים שכולם אוהבים)
בתנור|צילום: חגית אלקבץ, חגית אלקבץ - מתכונים שכולם אוהבים

4 מכניסים את הכיכר לשקית קוקי גדולה וקושרים מלמעלה. מניחים ל-20 דקות.

5 בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות (חום עליון ותחתון, לא טורבו).

6 אופים את הלחם (בתוך השקית) 25 דקות, מוציאים ומיד גוזרים את השקית (חשוב!).

7 מחכים שיצטנן ופורסים.

לחם בשקית קוקי  - התוצרים (צילום: חגית אלקבץ, חגית אלקבץ - מתכונים שכולם אוהבים)
לחם בשקית קוקי - התוצרים|צילום: חגית אלקבץ, חגית אלקבץ - מתכונים שכולם אוהבים

חגית היא בעלת דף הפייסבוק חגית אלקבץ - מתכונים שכולם אוהבים

לתמיכה בספר הראשון של חגית, שנמצא כרגע בגיוס המונים