לאחרונה נתקלנו במתכון הזה ומיד הרמנו גבה - קאפקייקס בטעם פיצה? פףףף. ואז הכנו אותם - ותשמעו, זו הברקה. הם גם קלים ממש להכנה וגם נותנים טוויסט מגניב על קאפקייקס מלוחים. שומרים כשרות ולא רוצים לשים נקניק מעל? גם תוספות רגילות של פיצה יעבדו - החל בפטריות, דרך זיתים וכלה באננס. המתכון לקוח מהבלוג האמריקאי Kirbie's Cravings.
המרכיבים (ל-12 קאפקייקס):
1/2 1 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
1/3 כוס שמן
1 ביצה
1/3 כוס חלב
1 כוס סלמי קצוץ, או כל נקניק אחר, ועוד קצת בשביל העיטור
1 כוס של מוצרלה מגוררת, ועוד קצת בשביל העיטור
אופציות אחרות: פטריות פרוסות, 3/4 כוס גרגרי תירס (משומרים), זיתים, אננס וכל מה שאוהבים על פיצה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות, ומכינים תבנית של 12 קאפקייקס - משמנים, או מרפדים בעטרות נייר.
2. מערבבים את הקמח עם הסוכר, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים גם את השמן, הביצה והחלב ומערבבים עד שלא רואים גושים. מוסיפים לבלילה גם את הנקניק והגבינה.
3. שופכים את הבלילה לתבנית, עד ל-2/3 הגובה. אופים למשך 18 דקות, עד שהקאפקייקס מזהיבים, וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. לפני ההגשה מעטרים את קאפקייק במעט גבינה ועוד נקניק ואופים על 180 מעלות למשך 3-4 דקות, עד שהגבינה נמסה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
פרגנו את הפיצה קאפקייקס עם החברים