המתכון הבא מגיע עם אזהרה: הוא אינו מיועד לחולי לב, בעלי כולסטרול גבוה ושוחרי בריאות. גם לא לאנשים בדיאטה ולצקצקנים. כי המתכון הבא הוא אחד המושחתים ביותר שנתקלנו בהם ברשת - יש בו 2 סוגי גבינות, חמאה, שמנת מתוקה ושמן זית. אבל ראינו אותו משותף כל כך הרבה פעמים ברחבי הרשתות החברתיות, שהיינו חייבים לשתף אותו אתכם. קבלו אותו: תפוח האדמה הכי מושחת שיש.
באנגלית, Scalloped Hasselback Potatoes. ובעברית - מניפת תפוחי אדמה מתולמת (מהמילה תלמים). המתכון התפרסם באתר Tasty Kitchen וגרם לנו לתהות - מתי זה "יותר מדי" במתכונים? מה שבטוח, זה שהמתכון הזה בטח טעים. אם כדאי לאכול אותו? זה אתם תשפטו.
המרכיבים:
2 תפוחי אדמה גדולים
30 גרם חמאה
פיסה של גבינת פרמזן (כ-5 ס"מ), פרוסה דק
1/4 כפית אבקת שום
1/4 כפית מלח גס
2 כפות שמן זית
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס גבינת צ'דר מגוררת (אפשר להחליף גם בצהובה אחרת)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. חותכים את תפוחי האדמה: חורצים אותם לפרוסות מחוברות - עד 3/4 העומק של תפוח האדמה.
3. פורסים את פיסת החמאה לפרוסות דקות ומחדירים אותן לכל חריץ שני. לחריצים ללא החמאה מחדירים את פרוסות הפרמזן. מתבלים באבקת שום ומלח ומזרזפים מעל שמן זית.
4. אופים כ-45 דקות בתנור החם, מוציאים מהתנור ומזרזפים מעל שמנת מתוקה וגבינת צ'דר.
5. מחזירים לתנור ואופים כ-10-12 דקות נוספות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!