כשלורן מהבלוג Lauren's Latest העלתה לפני כשנה את המתכון שלה ל-Hasselback Garlic Cheesy Bread, שזה בעברית: מניפת לחם שום גבינתית, היא לא ציפתה שהוא יהיה כל כך פופולרי. תוך מספר חודשים שיתפו את הפוסט שלה יותר מ-40 אלף משתמשים ברשת החברתית פינטרס. כנראה שלרשת יש חיבה ללחמים גבינתיים ונתלשים, ולמה לא - אם טוסט גבינה צהובה הוא אחד המאכלים הפופולריים ביותר בעולם, למה לא לשדרג אותו למשהו באמת מדהים?
את המתכון הזה לוקח קצת זמן להכין - מכינים בצק לחם, מתפיחים, מעצבים, מתפיחים שוב, אופים, מוסיפים שום, אופים שוב, מוסיפים גבינה ואז אופים שוב. אבל מה, הוא שווה את זה לחלוטין.
המרכיבים (ל-2 כיכרות):
1 כוס מים חמים
1 כפית דבש
1/4 2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית מלח
3 כוסות קמח (עדיף קמח לחם)
שמן זית, לשימון
150 גרם גבינת צ'דר חריפה (או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים), פרוסה
120 גרם חמאת שום (ניתן לרכוש במעדניות, או להכין לבד)
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת המיקסר את המים, הדבש והשמרים. מניחים בצד ל-5 דקות כדי שהשמרים יוכלו לעבוד. לאחר מכן, מוסיפים את המלח ואת הקמח במידות קטנות ומדודות (לא את כל הקמח ביחד בבת אחת), תוך כדי ערבול במהירות נמוכה. כשהבצק מתחיל להתגבש ולהיפרד מדופנות הקערה, מגבירים מהירות ולשים עוד כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. מניחים את הבצק בתוך קערה המשומנת במעט שמן זית, מכסים ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מכניסים אצבעות אל הבצק התפוח כדי להוציא ממנו אוויר, ומחלקים אותו לשני חלקים. מעצבים כל חלק בצורת בגט - משטחים את הבצק לצורת מלבן, מקפלים אותו לשלישים כמו נייר מקופל ומעצבים לגליל באורך תבנית התנור הגדולה. אפשר לפתל את הגליל לשני כיוונים מנוגדים (כמו שסוחטים סמרטוט, ראו תמונה), כדי לעזור לבצק לא להתכווץ. מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות.
3. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מכניסים את הלחם לתנור ומיד מורידים את החום ל-180 מעלות. אופים 20 דקות.
4. בזמן שהלחם בתנור, ממיסים את חמאת השום. אחרי 20 דקות של אפייה, מוציאים את הלחם מהתנור ומברישים אותו בחמאת השום המומסת (לא בכולה). מחזירים לאפייה של 5-7 דקות, עד שהלחם מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומקררים כ-15 דקות.
5. אחרי שהלחם התקרר מעט, חותכים בצורה אלכסונית חתכים בעומק של 3/4 מהדרך (ראו תמונה מעל). מברישים את פנים החתכים בעוד חמאת שום וממלאים בגבינה. אופים עוד 3-5 דקות, עד שהגבינה נמסה. מגישים מיד.
* המתכון והתמונות לקוחות מתוך הבלוג Lauren's Latest
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!