עוגיות ריבה טבעוניות
איך מכינים עוגיות חמאה בלי חמאה? תתפלאו, אבל לאורי שביט יש כמה שיטות לבצק פריך ממכר ומעולה. לא רוצים ריבה? אין שום בעיה, אפשר גם כל קרם אחר. רק אל תתפתו להוציא אותן מהתנור לפני שהן מזהיבות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
בדומה לעוגות, גם עוגיות אפשר להכין בקלילות בלי להשתמש ברכיבים מהחי, הכל תלוי בסוג העוגייה ובמרקם שאתם מחפשים. עוגיות שוקולד צ'יפס נימוחות אני מכינה באופן דומה מאד למתכונים הלא טבעוניים: פשוט מחליפה את החמאה בשמן קוקוס (בכמות מעט פחותה) ואת הביצים ברסק תפוחים. התוצאה כל כך מוצלחת שרוב הטועמים בכלל לא מרגישים שמדובר בעוגייה טבעונית!
במתכון הבא הלכתי על אתגר לכאורה מורכב יותר: איך מכינים עוגיות חמאה בלי חמאה? האמת, שבקלות, ואפילו לא צריך לחפש תחליף לביצים, הן פשוט לא נדרשות בכלל להכנה של בצק פריך, הייתם מאמינים? ההצלחה האדירה של המתכון הזה (כל העוגיות פשוט נטרפו מיד והפריכות שלהן הייתה ממכרת) הוכיחה לי שוב שיש מתכונים שמסתדרים נהדר בלי ביצים, שמלכתחילה לא באמת נדרשו בהם – כך למשל בהכנת ניוקי (חשוב יותר להקפיד על תפוחי אדמה מתאימים שנאפו היטב בתנור ללא נוזלים) או בצק חלה (לידיעתכם - החלה הקלאסית המרובעת שמוכרים בכל סופר היא לגמרי טבעונית). נסו ותהנו!
מרכיבים :
2 וחצי כוסות (300 גרם) קמח כוסמין לבן (אפשר להחליף בקמח חיטה לבן)
חצי כוס (60 גרם) אבקת סוכר
קמצוץ מלח
חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים
שלושת רבעי כוס שמן קוקוס מוצק ורך (לא נוזלי!)
רבע כוס סירופ מייפל
כפית תמצית וניל
1-2 כפות חלב שקדים ללא תוספת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מנפים לקערה קמח ואבקת סוכר, מוסיפים מלח ושקדים טחונים ומערבבים.
3 מוסיפים לקערה את השמן ומפוררים עם הקמח בעזרת האצבעות עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים מייפל ותמצית וניל ולשים עד שהבצק מתאחד לצורת כדור והוא נוח לעבודה (אם הוא קשה מדי מוסיפים חלב שקדים ואם דביק – מוסיפים קמח).
4 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב ומקמחים את המערוך. מרדדים לעלה בעובי כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. קורצים חור קטן במרכז מחצית מהעיגולים.
5 מעבירים את כל העיגולים לתבניות מרופדות בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות להזהבה יפה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין.
6 מעבירים את הריבה לקערית ומערבבים היטב לריכוך. מניחים במרכז כל עוגייה שלמה כחצי כפית מהריבה וסוגרים עליה בעוגייה עם חור. מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
*העוגיות יישמרו היטב בצנצנת אטומה כ-4 ימים.
אורי שביט היא בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר" ומנחת סדנאות בישול טבעוניות.
מדריכים טבעוניים נוספים במדור: