אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

כריך בלקני

כריך כיפי, צבעוני והכי פשוט שיש, עם המון ירקות קלויים, שמן זית טוב וגבינת קרם שמנת. לחמנייה טרייה - וזהו, יותר מזה לא צריך. טעים, מזין, סופר קליל להכנה, אז מה הפלא שאצלנו הוא הפך לארוחת הערב האהובה?

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 24/07/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חציל קטן

שמן זית

2 פלפלים אדומים

1 קישוא גדול

3 לחמניות חלה

1 גביע גבינת קרם שמנת 5% פלפלים או זיתים

חופן עלי רוקט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. פורסים את החציל לפרוסות, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בשמן זית משני הצדדים.

2 חוצים את הפלפלים לאורכם ומסירים את הליבה. מניחים על תבנית האפייה ומטפטפים מעל מעט שמן זית. מתבלים את הירקות במלח ופלפל ואופים 40 דקות. מצננים.

3 חותכים את הקישוא לאורכו לפרוסות. מברישים בשמן זית משני הצדדים וצורבים על מחבת פסים חמה 2-3 דקות מכל צד להשחמה קלה. מצננים.

4 מורחים כל לחמניה בנדיבות בגבינת קרם שמנת, מפזרים מעל חופן עלי רוקט, מסדרים פרוסות קישוא חצויות, רצועות פלפל אדום ופרוסות חצילים. סוגרים לכריך, מגישים לצד סלט עגבניות או זיתים טובים.