צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל
כריך בלקני
כריך כיפי, צבעוני והכי פשוט שיש, עם המון ירקות קלויים, שמן זית טוב וגבינת קרם שמנת. לחמנייה טרייה - וזהו, יותר מזה לא צריך. טעים, מזין, סופר קליל להכנה, אז מה הפלא שאצלנו הוא הפך לארוחת הערב האהובה?
ענבל לביא | mako אוכל
| פורסם 24/07/17
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 חציל קטן
שמן זית
2 פלפלים אדומים
1 קישוא גדול
3 לחמניות חלה
1 גביע גבינת קרם שמנת 5% פלפלים או זיתים
חופן עלי רוקט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות. פורסים את החציל לפרוסות, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בשמן זית משני הצדדים.
2 חוצים את הפלפלים לאורכם ומסירים את הליבה. מניחים על תבנית האפייה ומטפטפים מעל מעט שמן זית. מתבלים את הירקות במלח ופלפל ואופים 40 דקות. מצננים.
3 חותכים את הקישוא לאורכו לפרוסות. מברישים בשמן זית משני הצדדים וצורבים על מחבת פסים חמה 2-3 דקות מכל צד להשחמה קלה. מצננים.
4 מורחים כל לחמניה בנדיבות בגבינת קרם שמנת, מפזרים מעל חופן עלי רוקט, מסדרים פרוסות קישוא חצויות, רצועות פלפל אדום ופרוסות חצילים. סוגרים לכריך, מגישים לצד סלט עגבניות או זיתים טובים.