אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

כריך סלק צלוי

סלק צלוי בשמן זית ובלסמי עם אגוזי מלך קלויים נשמע כמו משהו שהיינו מזמינים בכיף במסעדה. בחיים האמיתיים אנחנו יותר בכיוון של כריך לארוחת הערב, אבל זה לא אומר שאנחנו מתפשרים: קבלו כריך גורמה שמוכן בצ'יק

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 26/07/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 סלק בינוני

2-3 כפות שמן זית

1 כפית חומץ בלסמי

מלח, פלפל שחור גרוס

50 גרם אגוזי מלך

2 לחמניות מקמח מלא

1 גביע גבינת קרם שמנת 5% שום שמיר, או בטעם טבעי

עלי חסה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. קולפים את הסלק, חותכים לפרוסות של סנטימטר ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את הסלק בשמן זית, מטפטפים מעט חומץ בלסמי, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס ואופים 20 דקות. מצננים.

2 מחממים מחבת טפלון וקולים בה את אגוזי המלך 2-3 דקות עד שמתחילים לקבל צבע ומפיצים ריח אגוזי קלוי.

3 מורחים כל לחמניה בנדיבות בגבינת קרם שמנת, מניחים מעל 2 עלי חסה, מסדרים פרוסות סלק צלוי ומפזרים אגוזי מלך קלויים. מגישים לצד סלט ירוק.