אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

משאוושה ביתית

לפעמים היקום מתעלה על עצמו ונותן לנו לעבוד פחות ולקבל יותר. נגיד - משאוושה: פחות טוחנים, יותר נהנים. אז עז תלם דאג לנו למתכון ביתי וקל למשאוושה עם ממרח שום לשדרוג החוויה. לכו תביאו פיתות וחמוצים

עז תלם | mako אוכל | פורסם 14/07/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מסבחה היא הגרסה הגסה והמעט כבדה יותר של ממרח החומוס האהוב. בזמן שחומוס טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק, במסבחה מספיק למעוך את גרגרי החומוס המבושלים בעזרת מועך פירה (ואפילו עם מזלג), ומשם ההמשך זהה כמעט לחלוטין להכנת חומוס ביתי. למסבחה שלי הוספתי ממרח שום-פלפל מהיר שמשדרג את הטעם.

 


הנה כמה טיפים לפני שמתחילים:

  


* ההשריה במים היא חלק בלתי נפרד מהכנת החומוס. אם יש לכם סבלנות, מומלץ להחליף את המים אחרי חצי מזמן ההשריה. זה יזרז את התרככות הגרגירים.

 


* רוצים מסבחה חלקה ונעימה? אתם חייבים להוסיף סודה לשתייה. בלעדיה קליפת החומוס לא מתרככת מספיק (בדקנו בבישול במשך שעתיים בסיר לחץ והתוצאה לא הייתה רכה מספיק).

 

* אפשר לשים יותר או פחות טחינה לפי אוות נפשכם – בפעם הראשונה כדאי שתנסו את המתכון כאן למטה, ובפעם הבאה תשנו. הדבר נכון גם לגבי שאר המרכיבים במנה: תרגישו חופשי לשנות את כמויות השום, הפלפל, הפטרוזיליה והלימון.

מרכיבים (4 מנות):

להשריה ובישול:

500 גרם גרגרי חומוס קטנים (מומלץ מזן הדס)

כפית סודה לשתייה

הרבה מי ברז

להכנת המסבחה:

רבע פלפל ירוק חריף

1-2 שיני שום, קצוצות

כף פטרוזיליה, קצוצה

מיץ מחצי לימון

2-3 כפות שמן זית

חצי כוס ממי הבישול של החומוס (או מים רגילים)

חצי כוס טחינה גולמית איכותית

מיץ סחוט טרי מחצי לימון

מלח דק

אופן ההכנה:

1 משרים את החומוס בקערה עם הרבה מים למשך לילה שלם (רצוי לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהכניס אותה למקרר).

2 מעבירים את הגרגירים המושרים לסיר עם הרבה מים. מוסיפים את הסודה לשתייה ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שעולה (לפני שיגלוש וילכלך את הגז). מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין עד לריכוך מוחלט של הגרגרים (זה יכול לקחת 40 דקות ויכול לקחת יותר משעה).

3 מסננים ושומרים בצד חצי כוס ממי הבישול. מניחים לגרגירי החומוס להתקרר.

4 כותשים במכתש ועלי את השום, הפלפל החריף, שמן הזית, מיץ הלימון והפטרוזיליה עד לקבלת סוג של ממרח (אם אין לכם מכתש ועלי, ניתן פשוט לקצוץ היטב את כל המרכיבים (מלבד השמן כמובן) ולהוסיף אותם למסבחה בהמשך.

5 מעבירים את כמות החומוס שרוצים להפוך למסבחה לקערה ,ובעזרת מועך פירה מועכים עד לקבלת מרקם חלק, אבל לא חלק מדי.

6 מוסיפים את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון ואת ממרח הפלפל-שום שהכנתם. מערבבים היטב. טועמים ומתבלים בנדיבות במלח ועוד מיץ לימון אם רוצים. אם מרקם המסבחה סמיך לכם מדי, ניתן לדלל עם מעט מים (מי בישול או מים רגילים לשיקול דעתכם). מגישים מיד עם פיתות וחמוצים.

>> לבלוג של עז תלם - thekitchencoach