אנחנו לא יודעים מה סטטוס הארונות שלכם במטבח - אבל אצלנו כל חלקה טובה מנוצלת עד תום ואין יותר מדי מקום מיותר לגאדג'טים או לכלים חדשים – ככה שכל מחבת או סיר או צלוחית או כוס שיצטרפו לארסנל כלי המטבח שלנו צריכים להצדיק את מקומם.

לכן כשהכרנו סיר זכוכית נאה שיכול להיכנס למיקרוגל, לתנור או לעמוד על הכיריים, החלטנו להעמיק את ההיכרות ולהכניס אותו הביתה. בכל זאת, לא כל יום אפשר להכין משהו על הכיריים, להעביר אותו לתנור, לאחסן בקירור ואז גם לחמם במיקרוגל. 

בכמה מילים:  ברשת נעמן משווקים סיר חדשני, vitromax של חברת מקסוול אנד וויליאמס. מחיר הסיר - 145 שקלים (ניתן להשיג בחנויות נעמן ברחבי הארץ ובאתר). הסיר הלבן והאלגנטי מגיע עם מכסה זכוכית שקוף, והוא עמיד בחום של עד 300 מעלות או בקור של 40- מעלות בקירור. הסיר עמיד לבישול על אש חשופה או כיריים חשמליות (אבל לא אינדוקציה), אינו מכיל כימיקלים ואמור להיות קל ונוח לניקוי במדיח. השוס הגדול (מבחינתנו לפחות): הוא גם עמיד למיקרוגל.

כבר נזהיר ש: מדובר במוצר עדין. הסיר הזה שביר, ככה שאם אתם תולים אותו או מאחסנים אותו בארון ליד כלים אחרים, קחו בחשבון שבניגוד לשאר הסירים המתכתיים, הוא עלול להיסדק או להישבר. אותו כנ"ל לגבי המכסה, למרות שאנחנו כבר רגילים למכסים מזכוכית. הגודל הוא מה שנקרא בינוני, 3 ליטר, ככה שהוא פחות מתאים לתבשילים עצומים.

מעשה שהיה כך היה: ניסינו את הסיר בכמה הזדמנויות ובפונקציות שונות: בישול רגיל וטיגון. בסך הכל הוא מתנהג כמו סיר רגיל, תפוחי האדמה והבצל שטיגנו בתוכו השחימו לא פחות טוב מבכל סיר אחר, והשימוש לא שונה בשום מובן. מבחינת ההגשה – לא התפדחנו לשים אותו על השולחן כמו שהוא – הוא די חתיך. התלונה היחידה שלנו בכלל לא קשורה לבישול עצמו, למעשה, אלא לניקיון של אחרי. קצת בדומה לתבניות גראטן ולזניה שלנו, השומנים ושאר החומרים נוטים להישרף עליו יותר, ככה שנדרש שפשוף יתר. יכול להיות שבעלי מדיח לא יתלוננו על כך, אבל אנחנו בשיטה הידנית.

 

לסיכוםמדובר בסיר טוב, יעיל, בגודל טוב למשפחות קטנות, שעושה את העבודה כמו שצריך, כולל בונוס גדול בתחום החימום במיקרו (וז'אנר הבישול למיקרו). ואם הקטע של המיקרו לא קנה אתכם, אז אולי העובדה שהוא גם מתאים להגשה.