אחד מרגעי הגאווה הגדולים ביותר של כל בשלן ביתי הוא אחרי הכנת הפסטה הביתית הראשונה. כי אחרי שמכינים פעם אחת פסטה בבית מבינים שהשד לא נורא כל כך, ושכל מה שצריך זה את הכלים הנכונים, וטיפטיפה סבלנות לרידוד.

מכונה פסטה (צילום: חברת IMPERIA)
מכונת פסטה אימפריה. ישר מאיטליה|צילום: חברת IMPERIA

מכונת פסטה איטלקית

מי שבאמת רוצה לעשות פסטה כמו שצריך, זו המכונה בשבילו. זהו דגם מקצועי תוצרת איטליה המורכב בעבודת יד, של חברת Imperia שמייצרת מכונות פסטה כבר משנת 1935 ונחשבת אחת הטובות בעולם. גוף המכונה מורכב מפלדת אל חלד, והיא היחידה עם מגש הזנה לבצק המאפשר רידוד נוח. אגב, יש לה 5 שנות אחריות, וזה יותר מאוטו. 

מחיר: 359.90 שקלים.

מכונת פסטה (צילום: Cook and Bake,  יחסי ציבור )
לא תוצרת איטליה, אבל גם השקעה טובה|צילום: Cook and Bake, יחסי ציבור



מכונת פסטה

מתכוונים להשאיר את רידוד הפסטה לשעות הפנאי, או סתם לא מוכנים נפשית להשקיע סכום נאה במכונה איטלקית? אתם לחלוטין יכולים להסתפק במכונה האמינה הזאת תוצרת H&K, שגם היא עשויה פלדת אל חלד. יש לה שנתיים אחריות והיא מגיעה עם מברשת ניקוי וספרי הדרכה ומתכונים.

מחיר: 199 שקלים.

מכונה לייבוש פסטה (צילום: חברת IMPERIA)
מתקן לייבוש פסטה. קונברסיישן פיס|צילום: חברת IMPERIA



סטנד לייבוש פסטה

במקום להניח מקל מטאטא על שני כסאות ולסתום את כל המטבח (או הסלון), אפשר לקנות מתקן בעל 4 זרועות ו-12 מוטות המיועדים לתלייה וייבוש של דפי הפסטה או האטריות שהכנתם. הוא עשוי מעץ וגם הוא של חברת Imperia האיטלקית. והכי חשוב - הוא גם נראה מגניב וגם חוסך מקום במטבח.

מחיר: 130 שקלים.

תבנית לרביולי (צילום: חברת IMPERIA)
מכשיר להכנת רביולי. יוצאים אחד אחד|צילום: חברת IMPERIA



תבניות להכנת רביולי

רוצים רביולי מושלמים, בעובי ובגודל אחיד? כדאי שתשתמשו בתבנית לרביולי. העיקרון שלה פשוט – מניחים דף פסטה על התבנית, מניחים כפית מילוי בכל שקע, מניחים דף פסטה נוסף מעל ומגלגלים בעזרת מערוך העץ המגיע עם המוצר. פעולת הרידוד מהדקת את דפי הפסטה אחד לשני וחותכת אותם לרביולי נפרדים.

אפשר להשיג את התבנית של חברת Imperia בשני דגמים: 12 רביולי עגולים גדולים או 24 רביולי מרובעים קטנים.

מחיר: 115 שקלים.

כף ספגטי (צילום: יעל טוני שוורץ)
כף פסטה של בודום|צילום: יעל טוני שוורץ



כף לפסטה

ואיך תוציאו את הפסטה, שעמלתם כל כך להכין, מהמים החמים? עם כף לפסטה כמובן. כף הפסטה של המותג הדני Bodum עשויה ניילון וסיליקון איכותי, עמידה בטמפרטורות גבוהות ומתאימה לשטיפה במדיח.

מחיר: 59.90 שקלים.

כף ספגטי (צילום: סטודיו דן לב,  יחסי ציבור )
100% במבוק ממוחזר|צילום: סטודיו דן לב, יחסי ציבור

כף לפסטה מבמבוק

מחפשים כף לפסטה זולה יותר? גם את זה יש לנו – הכף הזאת עשויה 100% במבוק ממוחזר, היא עמידה מאוד והמבנה שלה הופך אותה לאידיאלית להגשת פסטה מבלי להפיל שאריות.

מחיר: 19.90 שקלים.

לקראת שבועות רשת Cook and Bake שמה את איטליה על המפה ומקדישה את החודש הקרוב לבישול איטלקי. בכל סניפי הרשת ברחבי הארץ יימכרו מכונות פסטה, סטנדים לייבוש פסטה, חותכנים ותבניות להכנת רביולי, מגשים ותבניות לפיצה, סירי פסטה, אבן שמוט לאפייה ביתית ועוד. בנוסף ניתן יהיה לרכוש גם מוצרי מזון שהגיעו הישר מאיטליה כגון: פסטות, רטבים, שימורי עגבניות ויין קיאנטי.

חברי המועדון ייהנו מ-20 אחוזי הנחה על המוצרים מאיטליה וגם יקבלו גלגלת לחיתוך פיצה במתנה בקנייה ב-150 שקלים.

 את כל המוצרים אפשר למצוא ברשת Cook & Bake

>> עוגת שוקולד וגבינה עגולה
>> פסטה כמו בגן