מצרכים:
ל"רביולי" זוקיני
- 4 יח' זוקיני פרוסים באמצעות קולפן
למילוי
- 200 גרם גבינת לאבנה
- כוס עלי תרד טרי קצוצים גס
- רבע כוס עירית קצוצה (אפשר להחליף בבצק ירוק)
- חצי כוס עלי נענע
- כף קליפת לימון מגוררת
- כף דבש
- כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב העגבניות
- 3 כפות שמן זית
- 4 שיני שום פרוסות
- חצי פלפל צ'ילי אדום חריף פרוס (לא חובה)
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 800 מ"ל (1 בקבוק) רוטב פסאטה יד מרדכי
- 1 כף סוכר + 1 כפית מלח
- חצי כוס מים
לסיום
- חופן עלי בזיליקום טרי
- 50 גרם (1/2 כוס) גבינת מוצרלה/קצ'קבל מגוררת
- מעט שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל220 מעלות על מצב טורבו.
- למילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי ומתקנים תיבול.
- מרכיבים: מניחים 2 פרוסות זוקיני ומעליהן בניצב מניחים עוד 2 פרוסות זוקיני.
- מניחים כף מהמילוי באמצע וסוגרים לצורת רביולי.
- לרוטב העגבניות: מעבירים לסיר את שמן הזית, השום והצ'ילי. מטגנים כ-3 דקות על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים את העגבניות, הפאסאטה, הסוכר, המלח והמים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות.
- מניחים את הרביולי המוכנים בסיר הרוטב, כאשר הצד הפתוח מופנה כלפי מטה.
- מפזרים בזיליקום וגבינה, מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור ל10 דקות עד להשחמה חלקית.