אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

עוגת פירות בחושה עם יוגורט

עוגה בחושה (עם יוגורט! טריק מופלא ששווה לאמץ) ומעליה שזיפים ונקטרינות בסוכר וקינמון. עסיסי, ריחני וסופר קל להכנה. הצעת הגשה: להדליק מזגן, להכין קפה, לנתק טלפונים. אם יישאר משהו - תהיו חברים ותקראו לנו

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 13/07/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 133 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשכבת הפירות:

6 שזיפים (או 5 נקטרינות או תערובת) חתוכים לפלחים

1 כף קורנפלור

1 כפית קינמון

1 כף סוכר

לעוגה (תבנית בקוטר 26 ס"מ):

3 ביצים

חצי כוס (120 מ"ל) שמן

1 כוס (200 גרם) סוכר דמררה או לבן

1 כפית תמצית וניל

2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל ועוד שקית אבקת אפייה)

1 גביע (200 גרם) יוגורט 3 אחוזי שומן

חצי כוס (50 גרם) אגוזי פקאן חתוכים גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות.

2 מערבבים את השזיפים עם הקורנפלור, הקינמון והסוכר ומניחים בצד. בינתיים הם ינטפו נוזל עסיסי.

3 מקציפים את הביצים עם השמן, הסוכר ותמצית הווניל (אפשר לטרוף בקערה בעזרת מטרפה), עד לקבלת בלילה תפוחה וחלקה.

>> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים

4 מוסיפים לסירוגין קמח ויוגורט ומערבבים רק עד להטמעה (משתדלים לא לערבב יותר מדי).

5 משמנים תבנית, יוצקים פנימה את הבלילה ומסדרים מעל את השזיפים. מפזרים את אגוזי הפקאן.

6 אופים 55 דקות או עד שהעוגה יוצאת קפיצית וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.

 

עוגת פירות עם יוגורט - שלמה (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
והנה היא, המהממת, לפני שנתנו בה עבודה|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

 >> עוד מתכונים עם יוגורט

 

>> לפרק הראשון של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לסלט סלק מטריף"
>> לפרק השני של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכונים לקציצות דג בקארי וקיש תרד כמו שצריך
>> לפרק השלישי: "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לעוגת יוגורט לימונית