עוגת פירות בחושה עם יוגורט
עוגה בחושה (עם יוגורט! טריק מופלא ששווה לאמץ) ומעליה שזיפים ונקטרינות בסוכר וקינמון. עסיסי, ריחני וסופר קל להכנה. הצעת הגשה: להדליק מזגן, להכין קפה, לנתק טלפונים. אם יישאר משהו - תהיו חברים ותקראו לנו
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לשכבת הפירות:
6 שזיפים (או 5 נקטרינות או תערובת) חתוכים לפלחים
1 כף קורנפלור
1 כפית קינמון
1 כף סוכר
לעוגה (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
3 ביצים
חצי כוס (120 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר דמררה או לבן
1 כפית תמצית וניל
2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל ועוד שקית אבקת אפייה)
1 גביע (200 גרם) יוגורט 3 אחוזי שומן
חצי כוס (50 גרם) אגוזי פקאן חתוכים גס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות.
2 מערבבים את השזיפים עם הקורנפלור, הקינמון והסוכר ומניחים בצד. בינתיים הם ינטפו נוזל עסיסי.
3 מקציפים את הביצים עם השמן, הסוכר ותמצית הווניל (אפשר לטרוף בקערה בעזרת מטרפה), עד לקבלת בלילה תפוחה וחלקה.
>> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים
4 מוסיפים לסירוגין קמח ויוגורט ומערבבים רק עד להטמעה (משתדלים לא לערבב יותר מדי).
5 משמנים תבנית, יוצקים פנימה את הבלילה ומסדרים מעל את השזיפים. מפזרים את אגוזי הפקאן.
6 אופים 55 דקות או עד שהעוגה יוצאת קפיצית וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.