אוכל

פיתה ביתית משני מרכיבים

מה דעתכם על פיתות ביתיות שמכינים מבצק יוגורט וקולים תיק תק על מחבת? אפשר ורצוי לשדרג עם שמן זית, שום ואורגנו, ואם תשקיעו גם בסלסת עגבניות פיקנטית וסלט קטן - יש לכם תוספת קלה ומטריפה לשולחן שבועות

אורלי פלאי-ברונשטיין | אוכל טוב | פורסם 15/05/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 257 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

350 גרם קמח תופח

2 גביעים (240 מ"ל) יוגורט יווני 

1 כפית מלח שטוחה

לציפוי:

שליש כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

חופן עלי אורגנו

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח, היוגורט והמלח, ולשים רק עד לקבלת בצק. מניחים למשך 10 דקות.

2 מפזרים קמח על משטח עבודה ולשים את הבצק מעט בידיים. מחלקים ל-10 פיסות. משטחים כל פיסה של בצק למעין פיתה בעובי 2-3 ס"מ. חורצים 4-5 חריצים במרכז כל פיתה.

3 מחממים טוסטר או מחבת גריל, וקולים את הפיתות כ-4-5 דקות בטוסטר או דקה-שתיים מכל צד במחבת, עד שהן משחימות. הופכים בעזרת מלקחיים.

4 מברישים את הפיתות בתערובת של שמן זית מתובל בשום ואורגנו.

>> הנה עוד המון מתכונים שווים עם יוגורט