מקלות גבינה מלוחים שרק צריכים לידם יוגורט
אין לכם זמן, חשק או סבלנות להשקיע במשלוח מנות, אבל אתם בכל זאת רוצים לשמח מישהו אהוב? שום בעיה: תקתקו את מקלות בצק העלים האלה, ארזו עם צנצנת יפה של יוגורט - וזהו, אתם מסודרים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם בצק עלים (חצי חבילה גדולה)
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
150 גרם פרמזן מגורר
מעט מלח (תלוי במליחות של הגבינות)
ביצה טרופה עם מעט מים (או חמאה מומסת)
שומשום (לא חובה)
גביע-שניים יוגורט יווני
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומערבבים את הגבינות והמלח בקערה.
2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 3-4 מ"מ. מקפידים שישמור על צורה מלבנית.
3 מורחים על חצי מהבצק ביצה טרופה (או חמאה, למי שלא אוהב טעם של ביצה במאפים), ומפזרים את תערובת הגבינות. מהדקים מעט בכפות הידיים.
4 מקפלים את החצי ה"יבש" של הבצק על החצי עם הגבינות, ומורחים שוב בביצה או חמאה. אם רוצים מפזרים שומשום.
5 חותכים את הבצק לרצועות (הכי נוח בעזרת גלגלת של פיצה), ומגלגלים כל רצועה משני הצדדים ליצירת צורת בורג. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
6 אופים 15-20 דקות, עד שהמקלות מזהיבים יפה.
7 מעבירים את היוגורט לצנצנת יפה, קושרים כמה מקלות מלוחים בסרט ואורזים יחד למשלוח מנות קטן וממזרי.
>> ועוד מתכונים לפורים