לחם יוגורט, זיתים ואורגנו
הנה אחד הלחמים הכי טעימים שיש, הודות ליוגורט שמעניק גמישות וחמצמצות לבצק. עוד פלוס ענק: מדובר בעבודה ידידותית ומינימלית. רוב הזמן פשוט צריך לחכות, ובמקרה של הלחם הזה - זה לגמרי החלק המאתגר
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 28/07/16
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חצי קילו (3 וחצי כוסות) קמח
כף שמרים יבשים
2 גביעי יוגורט יווני
1 כוס מים
1 כף עלי אורגנו
חצי כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס
כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח עם יתר החומרים למעט הזיתים והמלח, ומתחילים ללוש במיקסר או בקערה גדולה.
2 כשהבצק מתחיל להתגבש (אחרי בערך 3 דקות של לישה נמרצת) מוסיפים את המלח והזיתים. לשים יחד כ-5 דקות נוספות. מתקבל בצק דביק למגע, וזה בסדר גמור.
3 מעבירים את הבצק לתבנית לחם (משומנת או מרופדת בנייר אפייה), מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים. מדי פעם מורידים לבצק את האוויר, כדי שיתחיל לתפוח מחדש.
4 מחממים תנור ל-230 מעלות.
5 מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15-20 דקות. מנמיכים ל-200 מעלות ואופים עוד חצי שעה, או עד שהלחם מוכן ותחתיתו קשה ומשמיעה צליל חלול כשמקישים עליה. מצננים היטב לפני הפריסה.