אוכל

לחם יוגורט, זיתים ואורגנו

הנה אחד הלחמים הכי טעימים שיש, הודות ליוגורט שמעניק גמישות וחמצמצות לבצק. עוד פלוס ענק: מדובר בעבודה ידידותית ומינימלית. רוב הזמן פשוט צריך לחכות, ובמקרה של הלחם הזה - זה לגמרי החלק המאתגר

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 28/07/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו (3 וחצי כוסות) קמח 

כף שמרים יבשים

2 גביעי יוגורט יווני

1 כוס מים

1 כף עלי אורגנו

חצי כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס

כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הקמח עם יתר החומרים למעט הזיתים והמלח, ומתחילים ללוש במיקסר או בקערה גדולה.

2 כשהבצק מתחיל להתגבש (אחרי בערך 3 דקות של לישה נמרצת) מוסיפים את המלח והזיתים. לשים יחד כ-5 דקות נוספות. מתקבל בצק דביק למגע, וזה בסדר גמור.

3 מעבירים את הבצק לתבנית לחם (משומנת או מרופדת בנייר אפייה), מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים. מדי פעם מורידים לבצק את האוויר, כדי שיתחיל לתפוח מחדש.

4 מחממים תנור ל-230 מעלות.

5 מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15-20 דקות. מנמיכים ל-200 מעלות ואופים עוד חצי שעה, או עד שהלחם מוכן ותחתיתו קשה ומשמיעה צליל חלול כשמקישים עליה. מצננים היטב לפני הפריסה.