מרק כרישה קרמי
בחורף בא לנו רק להתכרבל עם טרנינג ומרק כל יום, כל היום. ומה, לא נגוון כלל? טרנינג מנצח לא מחליפים, אבל קבלו את הדבר הבא בגזרת המרקים: מרק כרישה ויוגורט עם חמאה ויין לבן. מקורי, אלגנטי, עשיר וסופר טעים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 כרישות גדולות
6 שיני שום, כתושות
50 גרם חמאה
מלח לפי הטעם
חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי
כוס יין לבן
4 כוסות מים (אם יש ציר ירקות - מה טוב)
גביע יוגורט 3 אחוז שומן
אופן ההכנה:
1 חוצים את הכרישות לאורך, שוטפים היטב ופורסים לחצאי ירח.
2 ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומטגנים את הכרישה לאט לאט על אש בינונית, כ-15 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 3 דקות.
3 מוסיפים את היין הלבן והתבלינים ומבשלים 5 דקות נוספות (אל דאגה, האלכוהול מתאדה).
4 מוסיפים את המים או הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות.
5 טוחנים את המרק בבלנדר יד ומניחים לצינון של 5 דקות. מוסיפים את היוגורט וטוחנים שוב.
6 מחזירים את הסיר לאש נמוכה ומחממים את המרק שוב - מבלי להגיע לרתיחה.
7 מגישים מיד (אפשר לפזר מלמעלה בצל מטוגן).
* אם רוצים, אפשר לעבות את המרק עם כמה תפוחי אדמה. במקרה כזה חותכים אותם לקוביות קטנות ומוסיפים יחד עם המים או הציר.