אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק כרישה קרמי

בחורף בא לנו רק להתכרבל עם טרנינג ומרק כל יום, כל היום. ומה, לא נגוון כלל? טרנינג מנצח לא מחליפים, אבל קבלו את הדבר הבא בגזרת המרקים: מרק כרישה ויוגורט עם חמאה ויין לבן. מקורי, אלגנטי, עשיר וסופר טעים

| mako אוכל | פורסם 14/12/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כרישות גדולות

6 שיני שום, כתושות

50 גרם חמאה

מלח לפי הטעם

חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי

כוס יין לבן

4 כוסות מים (אם יש ציר ירקות - מה טוב)

גביע יוגורט 3 אחוז שומן

אופן ההכנה:

 1 חוצים את הכרישות לאורך, שוטפים היטב ופורסים לחצאי ירח.

2 ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומטגנים את הכרישה לאט לאט על אש בינונית, כ-15 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 3 דקות.

3 מוסיפים את היין הלבן והתבלינים ומבשלים 5 דקות נוספות (אל דאגה, האלכוהול מתאדה).

4 מוסיפים את המים או הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות.

5 טוחנים את המרק בבלנדר יד ומניחים לצינון של 5 דקות. מוסיפים את היוגורט וטוחנים שוב.

6 מחזירים את הסיר לאש נמוכה ומחממים את המרק שוב - מבלי להגיע לרתיחה.

7 מגישים מיד (אפשר לפזר מלמעלה בצל מטוגן).

* אם רוצים, אפשר לעבות את המרק עם כמה תפוחי אדמה. במקרה כזה חותכים אותם לקוביות קטנות ומוסיפים יחד עם המים או הציר.

>> עוד מתכונים שווים עם יוגורט