אוכל

שטרודל תפוחים וקינמון מבצק יוגורט

בצק יוגורט הוא בצק בלקני מושלם, שיכול להתאים לכל סוגי המאפים - מתוקים ומלוחים. כאן הוא מחליף את הפילו או בצק העלים ויוצר שטרודל טעים טעים, במרקם שמזכיר בצק שמרים. משונה לכם? אנחנו מבטיחים שתאהבו

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 03/10/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 87 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם (כ-3 וחצי כוסות) קמח

1 כפית מלח

1 כפית אבקת אפייה

2 כפות אבקת סוכר

חצי כוס שמן (זית עדין או רגיל)

2 גביעי יוגורט יווני (130 גרם לגביע)

1 ביצה

למלית:

4 תפוחי עץ מזן גרני סמית או דלישס

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות חמאה

1 כפית קינמון

מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון

להברשה:

ביצה טרופה עם כף מים

אופן ההכנה:

1 מכינים בצק: מערבבים את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה.

2 מוסיפים את השמן, היוגורט והביצה ולשים כ-2-3 דקות, או עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה שנפרד מהדפנות. מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

3 מכינים את מלית התפוחים: מקלפים וחותכים את תפוחי העץ לקוביות קטנות. מערבבים עם יתר החומרים ומאדים כ-3 דקות במחבת (או דקה וחצי במיקרו) לריכוך. מצננים.

>> המתכונים הכי שווים לסוכות

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מחלקים את הבצק ל-3, מרדדים הכי דק שאפשר ומניחים שליש מכמות התפוחים בקצה הקרוב של כל יריעת בצק. מגלגלים לשטרודלים, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה עם מעט מים.

6 אופים כ-30-25 דקות או עד שהבצק מזהיב. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.