שטרודל תפוחים וקינמון מבצק יוגורט
בצק יוגורט הוא בצק בלקני מושלם, שיכול להתאים לכל סוגי המאפים - מתוקים ומלוחים. כאן הוא מחליף את הפילו או בצק העלים ויוצר שטרודל טעים טעים, במרקם שמזכיר בצק שמרים. משונה לכם? אנחנו מבטיחים שתאהבו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
500 גרם (כ-3 וחצי כוסות) קמח
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות אבקת סוכר
חצי כוס שמן (זית עדין או רגיל)
2 גביעי יוגורט יווני (130 גרם לגביע)
1 ביצה
למלית:
4 תפוחי עץ מזן גרני סמית או דלישס
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות חמאה
1 כפית קינמון
מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
להברשה:
ביצה טרופה עם כף מים
אופן ההכנה:
1 מכינים בצק: מערבבים את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה.
2 מוסיפים את השמן, היוגורט והביצה ולשים כ-2-3 דקות, או עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה שנפרד מהדפנות. מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
3 מכינים את מלית התפוחים: מקלפים וחותכים את תפוחי העץ לקוביות קטנות. מערבבים עם יתר החומרים ומאדים כ-3 דקות במחבת (או דקה וחצי במיקרו) לריכוך. מצננים.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מחלקים את הבצק ל-3, מרדדים הכי דק שאפשר ומניחים שליש מכמות התפוחים בקצה הקרוב של כל יריעת בצק. מגלגלים לשטרודלים, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה עם מעט מים.
6 אופים כ-30-25 דקות או עד שהבצק מזהיב. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.