אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

קארי ירקות עם יוגורט

קחו תבשיל קארי אסייתי, כזה שנותן פרשנות קצת אחרת לתבשילי הירקות שאנחנו מכירים כל כך טוב, הוסיפו לו צלחת אורז ויוגורט, והנה לכם מנה קלאסית עם טוויסט מרענן

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 31/08/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כוס מים

1 כרובית קטנה, מחולקת לפרחים

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הירוק בנפרד מהלבן)

1 בטטה, חתוכה לקוביות

מלח

1 פחית חלב קוקוס

1 כפית מחית קארי תאילנדי אדום או כפית תערובת קארי הודי

6 עגבניות שרי, חצויות

להגשה:

צרור כוסברה, קצוץ

אורז מבושל

2 גביעי יוגורט דנונה טבעי (200 גרם כל אחד)

אופן ההכנה:

1 מבשלים את פרחי הכרובית בסיר עם כוס מים יחד עם החלק הלבן של הבצל הירוק, קוביות הבטטה והמלח למשך כ-10 דקות לריכוך ראשוני.

2 יוצקים לסיר את חלב הקוקוס, מוסיפים את הקארי והעגבניות ומבשלים יחד עוד כ-15 דקות על אש קטנה (עם מכסה) עד שהכל מתרכך. טועמים ומתקנים תיבול (הוא חייב להיות עז). פורסים את גבעולי הבצל הירוק, מוסיפים אותם יחד עם הכוסברה ומערבבים.

3 מגישים על מצע אורז עם יוגורט ליד וכוסברה מעל.

>> עוד מתכונים עם יוגורט

>> לפרק הראשון של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לסלט סלק מטריף>> לפרק השני של "מושיק ודובדבני" - כולל מתכונים לקציצות דג בקארי וקיש תרד כמו שצריך>> לפרק השלישי: "מושיק ודובדבני" - כולל מתכון לעוגת יוגורט לימונית