צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
לחם בריאות יווני
בלי שמרים, אפילו בלי בירה - כשיש יוגורט, קמח ואבקת אפייה בבית, הדרך לאפיית לחם ביתי קלה וקצרה. עכשיו רק נשאר להכין קערה קטנה עם יוגורט, שמן זית ומטבל עגבניות, והערב שלכם מושלם
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 21/06/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
(לתבנית אינגליש קייק גדולה):
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1 כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אורגנו יבש
2 גביעי יוגורט יווני (260 גרם)
חצי כוס חלב
1 כף דבש
לציפוי:
גרעיני דלעת וחמנייה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2 מערבבים את שני סוגי הקמח עם מלח, אבקת סודה לשתייה ואורגנו.
3 מערבבים את היוגורט עם החלב והדבש ומוסיפים לקערת היבשים. מערבבים עד להתגבשות הבצק.
4 מעבירים את הבצק לתבנית, מצפים בגרעיני דלעת וחמנייה ואופים כשעה, או עד שהלחם מוכן. מצננים לחלוטין ומגישים.