אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

לחם בריאות יווני

בלי שמרים, אפילו בלי בירה - כשיש יוגורט, קמח ואבקת אפייה בבית, הדרך לאפיית לחם ביתי קלה וקצרה. עכשיו רק נשאר להכין קערה קטנה עם יוגורט, שמן זית ומטבל עגבניות, והערב שלכם מושלם

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 21/06/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לתבנית אינגליש קייק גדולה):

2 כוסות קמח לבן

1 כוס קמח מלא

1 כפית מלח

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית אורגנו יבש

2 גביעי יוגורט יווני (260 גרם)

חצי כוס חלב

1 כף דבש

לציפוי:

גרעיני דלעת וחמנייה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2 מערבבים את שני סוגי הקמח עם מלח, אבקת סודה לשתייה ואורגנו.

3 מערבבים את היוגורט עם החלב והדבש ומוסיפים לקערת היבשים. מערבבים עד להתגבשות הבצק.

4 מעבירים את הבצק לתבנית, מצפים בגרעיני דלעת וחמנייה ואופים כשעה, או עד שהלחם מוכן. מצננים לחלוטין ומגישים.

לחם בריאות יווני - פרוסה מרוחה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
דקה אנחנו באים!|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל