אוכל

סופגניות יוגורט מהירות

כדי שהבצק של הסופגניות יתפח בלי שמרים - משתמשים בקמח תופח, ומעוררים את חומרי ההתפחה שבו על ידי הוספה של יוגורט. שימו לב, הסופגניות האלה הכי טעימות מיד לאחר הטיגון - לא מומלץ להכין מראש

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 21/12/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 280 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 כוס קמח תופח, מנופה

1 גביע (125 גרם) יוגורט יווני או שני שליש גביע יוגורט טבעי

1 ביצה

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל (או קליפה מגוררת מלימון אחד)

1 כפית רום או ברנדי (לא חובה)

לטיגון והגשה:

שמן לטיגון עמוק

ריבה או ממרח שוקולד או ממרח לוטוס או ריבת חלב

אבקת סוכר או סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הבצק עד לקבלת בלילה אחידה.

2 מחממים סיר עם שמן ומחכים שיגיע לחום בינוני.

3 לוקחים מעט מהבלילה בעזרת שתי כפות משומנות ומעבירים לסיר עם השמן. מטגנים בכל פעם 5 סופגניות קטנות בלבד (כדי שיהיה להן מקום והטמפרטורה של השמן לא תרד בבת אחת).

4 מטגנים כ-5 דקות ולא מתפתים להוציא לפני (אם הן משתזפות מהר ולא עשויות מבפנים, כנראה הלהבה גבוהה מדי והשמן חם מדי).

5 מוציאים בעזרת כף מחוררת לכלי עם נייר סופג. מגישים עם ריבה ו/או מצפים בסוכר או אבקת סוכר.

* רוצים סופגניות בעלות מראה אחיד ומושלם? ותרו על הכפות והשתמשו בכף גלידה משומנת לנטילת הבלילה והטלתה לשמן.

>> עוד מתכונים שווים עם יוגורט