סופגניות יוגורט מהירות
כדי שהבצק של הסופגניות יתפח בלי שמרים - משתמשים בקמח תופח, ומעוררים את חומרי ההתפחה שבו על ידי הוספה של יוגורט. שימו לב, הסופגניות האלה הכי טעימות מיד לאחר הטיגון - לא מומלץ להכין מראש
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
1 כוס קמח תופח, מנופה
1 גביע (125 גרם) יוגורט יווני או שני שליש גביע יוגורט טבעי
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל (או קליפה מגוררת מלימון אחד)
1 כפית רום או ברנדי (לא חובה)
לטיגון והגשה:
שמן לטיגון עמוק
ריבה או ממרח שוקולד או ממרח לוטוס או ריבת חלב
אבקת סוכר או סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הבצק עד לקבלת בלילה אחידה.
2 מחממים סיר עם שמן ומחכים שיגיע לחום בינוני.
3 לוקחים מעט מהבלילה בעזרת שתי כפות משומנות ומעבירים לסיר עם השמן. מטגנים בכל פעם 5 סופגניות קטנות בלבד (כדי שיהיה להן מקום והטמפרטורה של השמן לא תרד בבת אחת).
4 מטגנים כ-5 דקות ולא מתפתים להוציא לפני (אם הן משתזפות מהר ולא עשויות מבפנים, כנראה הלהבה גבוהה מדי והשמן חם מדי).
5 מוציאים בעזרת כף מחוררת לכלי עם נייר סופג. מגישים עם ריבה ו/או מצפים בסוכר או אבקת סוכר.
* רוצים סופגניות בעלות מראה אחיד ומושלם? ותרו על הכפות והשתמשו בכף גלידה משומנת לנטילת הבלילה והטלתה לשמן.