צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל
סלט קיסר עם רוטב יוגורט מתובל וקרוטונים
מה יש להגיד על סלט חסה? המון, אם הוא מלווה בקרוטונים פריכים ורוטב הורס שהוא כל מה שרצינו ויותר מרוטב לסלט: בסיס יוגורט מרענן, עם תוספות מעיפות של אנשובי, צלפים ופרמזן. זה הולך להיות המתכון הסודי שלכם
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 10/07/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לבבות חסה, מפורקים לעלים
כוס קרוטונים של חלה
שבבי פרמזן
לרוטב:
גביע (200 גרם) יוגורט 3 אחוז
2 פילטים של אנשובי
כפית מיונז
חצי כפית חרדל דיז'ון גרגירים
כפית צלפים קצוצים
2 כפות פרמזן מגוררת
לקרוטונים:
חלה
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי הרוטב בבלנדר, טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר 3-4 ימים.
2 מכינים קרוטונים: קורעים חלה לחתיכות (או חותכים לקוביות גסות), יוצקים שמן זית ומערבבים. אופים ב-190 מעלות ב-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
3 מעבירים את עלי החסה לכלי הגשה, מפזרים את הקרוטונים, יוצקים מעליהם מהרוטב ומפזרים שבבי פרמזן. מגישים מיד.