צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
מאפינס יוגורט ובצל מטוגן
זהובים, ריחניים ומלאי טעם - המאפינס שלפניכם יתאימו לבראנץ' או ארוחת ערב, ויהיו מושלמים לפיקניק אם אתם מתכננים אחד כזה בחג. מעולם לא חשבתם על השילוב הזה? בשביל זה אנחנו כאן
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 28/05/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לתערובת הבצל:
2 בצלים, קצוצים
2 כפות חמאה
עלים מ-3 גבעולי תימין
למאפינס (לתבנית של 12 שקעים):
280 גרם (2 כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 ביצה
גביע וחצי יוגורט יווני
שליש כוס חלב
3 כפות גאודה או פרמזן, מגוררות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מטגנים את הבצלים במחבת עם חמאה ותימין כ-10 דקות על להבה נמוכה, עד להזהבה. מצננים.
3 מערבבים בקערה גדולה את הקמח ואבקת האפייה עם המלח.
4 בקערה אחרת מערבבים את כל יתר החומרים, ומוסיפים לקערה עם הקמח. מוסיפים חצי מכמות הבצל המטוגן ומערבבים הכל (רק כמה שצריך כדי לאחד את התערובת, לא יותר מזה).
5 יוצקים לתבנית שקעים משומנת עד לשני שליש מהגובה, מניחים על כל מאפין מעט מהבצל המטוגן שנותר ואופים 25 דקות, עד שהמאפינס תפוחים וזהובים.