אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מאפינס יוגורט ובצל מטוגן

זהובים, ריחניים ומלאי טעם - המאפינס שלפניכם יתאימו לבראנץ' או ארוחת ערב, ויהיו מושלמים לפיקניק אם אתם מתכננים אחד כזה בחג. מעולם לא חשבתם על השילוב הזה? בשביל זה אנחנו כאן

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 28/05/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לתערובת הבצל:

2 בצלים, קצוצים

2 כפות חמאה

עלים מ-3 גבעולי תימין

למאפינס (לתבנית של 12 שקעים):

280 גרם (2 כוסות) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

1 ביצה

גביע וחצי יוגורט יווני

שליש כוס חלב

3 כפות גאודה או פרמזן, מגוררות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מטגנים את הבצלים במחבת עם חמאה ותימין כ-10 דקות על להבה נמוכה, עד להזהבה. מצננים.

3 מערבבים בקערה גדולה את הקמח ואבקת האפייה עם המלח.

4 בקערה אחרת מערבבים את כל יתר החומרים, ומוסיפים לקערה עם הקמח. מוסיפים חצי מכמות הבצל המטוגן ומערבבים הכל (רק כמה שצריך כדי לאחד את התערובת, לא יותר מזה).

5 יוצקים לתבנית שקעים משומנת עד לשני שליש מהגובה, מניחים על כל מאפין מעט מהבצל המטוגן שנותר ואופים 25 דקות, עד שהמאפינס תפוחים וזהובים.

מאפינס יוגורט ובצל מטוגן 2 (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
יאמי יאם!|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל