קיצ'רי עם טריק
מאכל הדגל של המטבח העיראקי - כאן בגרסה עדכנית וקלה להכנה שמתאימה לאמצע השבוע, עם יוגורט צונן שיאזן את התבלינים. ומה הטריק? נאמר רק שהוא קשור לחמאה, כך שזה בטוח טוב
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
כוס אורז
שני שליש כוס עדשים כתומות
רבע כוס שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
גזר, מגורר גס
חצי כוס עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
כפית פפריקה
כפית גדושה בהרט
כפית מלח
3 כוסות מים רותחים
לטאץ' אחרון:
20 גרם חמאה מומסת
3 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
להגשה:
2 גביעי יוגורט (טבעי או יווני)
עלי נענע, בצל ירוק ו/או כוסברה
אופן ההכנה:
1 משרים את האורז והעדשים הכתומות במים למשך חצי שעה.
2 בינתיים מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל והגזר על להבה בינונית-נמוכה, 5 דקות או עד להזהבה קלה.
3 מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות.
4 מסננים את האורז והעדשים ומוסיפים לסיר. מטגנים דקה-שתיים ומוסיפים את המים הרותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.
5 מערבבים חמאה מומסת עם שום כתוש ומלח ויוצקים על הקיצ'רי. מערבבים ומכסים לעוד 10 דקות.
* מגישים את הקיצ'רי בקעריות אישיות עם 2 כפות יוגורט ועשבי תיבול.
>> בפעם שעברה הכנו מג'דרה מטריפה עם פתיתים
>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה