אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

קיצ'רי עם טריק

מאכל הדגל של המטבח העיראקי - כאן בגרסה עדכנית וקלה להכנה שמתאימה לאמצע השבוע, עם יוגורט צונן שיאזן את התבלינים. ומה הטריק? נאמר רק שהוא קשור לחמאה, כך שזה בטוח טוב

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 14/09/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כוס אורז

שני שליש כוס עדשים כתומות

רבע כוס שמן זית

2 בצלים, קצוצים דק

גזר, מגורר גס

חצי כוס עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

כפית פפריקה

כפית גדושה בהרט

כפית מלח

3 כוסות מים רותחים

לטאץ' אחרון:

20 גרם חמאה מומסת

3 שיני שום כתושות

חצי כפית מלח

להגשה:

2 גביעי יוגורט (טבעי או יווני)

עלי נענע, בצל ירוק ו/או כוסברה

אופן ההכנה:

1 משרים את האורז והעדשים הכתומות במים למשך חצי שעה.

2 בינתיים מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל והגזר על להבה בינונית-נמוכה, 5 דקות או עד להזהבה קלה.

3 מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות.

4 מסננים את האורז והעדשים ומוסיפים לסיר. מטגנים דקה-שתיים ומוסיפים את המים הרותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.

5 מערבבים חמאה מומסת עם שום כתוש ומלח ויוצקים על הקיצ'רי. מערבבים ומכסים לעוד 10 דקות.

* מגישים את הקיצ'רי בקעריות אישיות עם 2 כפות יוגורט ועשבי תיבול.

>> בפעם שעברה הכנו מג'דרה מטריפה עם פתיתים

>> עוד מתכונים עם יוגורט

>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה