מאפה גבינות
היוונים, תנו לנו לומר לכם, יודעים דבר או שניים על אפייה. במתכון הזה (טירופיטה, מאפה גבינות ביוונית) מגלגלים עלי פילו עם תערובת יוגורט וגבינות, מסדרים כשבלול ענקי ושולחים לאפייה. נשמע מורכב? ממש לא
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 08/05/18
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ:
5 עלי פילו מופשרים לילה מראש
גביע (120 גרם) יוגורט יווני
150 גרם גבינת פטה מפוררת
150 גרם קשקבל מגוררת
2 ביצים
מעט מלח
מעט פלפל שחור
מעט אורגנו יבש
לשימון, ציפוי והברשה:
100 גרם חמאה מומסת
זרעי שומשום וקצח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את היוגורט עם הגבינות, הביצים והתבלינים.
3 פורשים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים בחמאה מומסת ומסדרים מהמלית לאורכו. מגלגלים ומניחים בפיתול צמוד לשוליים הפנימיים של התבנית. ממשיכים למלא כך את כל העלים - ומסדרים אותם כך שנחש בצק אחד יתחיל במקום שבו הקודם מסתיים.
4 מברישים מלמעלה בחמאה ומפזרים שומשום וקצח.
5 מכניסים לתנור לחצי שעה לפחות עד שמאפה הגבינות מזהיב. מוציאים מהתנור ומגישים חם.