צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
מקפא פירות ויוגורט מהיר ומשגע
החג עוד שנייה כאן ועדיין לא התארגנתם על קינוח? הכל טוב - ארגנו לכם פה את הגלידה הכי קלילה (בכל זאת, ארוחת חג) והכי מהירת הכנה שיש. אז שבו רגע, תנשמו עמוק, באמת שהכל בסדר
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 08/05/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
2 מנגו מאיה גדולים או 250 גרם פירות יער
4 כפות סוכר, מייפל או דבש
1 גביע יוגורט יווני (130 גרם)
1 שמנת מתוקה להקצפה
אופן ההכנה:
1 שומרים בצד חתיכת מנגו אחת או חופן פירות יער, ואת השאר טוחנים בבלנדר עם הסוכר, המייפל או הדבש עד לקבלת נוזל חלק וסמיך (אם בחרתם להכין את שני סוגי הגלידה, טוחנים כל סוג בנפרד).
2 מערבבים את הפרי הטחון עם היוגורט.
3 מקציפים את השמנת המתוקה לקבלת קצפת. מוסיפים את תערובת הפירות והיוגורט ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומוסיפים מתיקות אם צריך. קחו בחשבון שהמתיקות מתעמעמת בהקפאה, אז בשלב הזה כדאי שהתערובת תרגיש לכם אפילו מתוקה מדי.
4 מעבירים לתבנית או כלי מתכתי אחר ומקפיאים.
* הקפאתם, וגיליתם שהמקפא לא מתוק מספיק? זה ראש השנה, אל תתביישו להגיש אותו עם זילוף נאה של דבש, כמו בתמונה.