אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סקונס לתה של אחר הצהריים

לחמניות מתוקות שכיף לקחת לפיקניק או להוריד לסוכה – הן נפתחות ללא צורך בסכין ותוכלו למרוח אותן בגבינה (כמו הבריטים), חמאה, ריבה או כל ממרח מתוק שאתם אוהבים. אז יאללה, שמישהו ישים מים

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 20/10/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

החומציות הטבעית שיש ביוגורט מעצימה את אפקט התפיחה של אבקת האפייה, כך שהמרקם של הסקונס מתקבל אוורירי ופריך בעת ובעונה אחת.

מרכיבים :

ל-10 סקונס:

280 גרם (2 כוסות) קמח תופח (או קמח רגיל ו-2 כפיות אבקת אפייה)

חצי כפית מלח

4 כפות סוכר

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

גביע יוגורט יווני (130 מ"ל)

4 כפות חלב

ביצה

מעט קליפת לימון מגוררת או כפית תמצית וניל

להגשה:

יוגורט יווני

ריבה

חמאה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 מערבבים קמח, מלח, סוכר וחמאה במעבד מזון בפולסים עד לקבלת מרקם של פירורים דקיקים ואחידים. מעבירים לקערה ויוצרים גומה בתערובת.

3 מערבבים יוגורט, חלב וביצה בקערית. שומרים 2 כפות מהתערובת להברשה, ולשאר מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת או תמצית הווניל. יוצקים לקערת הקמח ומערבבים בעזרת מרית לקבלת בצק גושי. אל תתפתו לערבב יותר מדי, הגושים לא יפריעו בהמשך.

4 מעבירים את הבצק הדביק למשטח מקומח ובעזרת ידיים מקומחות מהדקים את הבצק למשטח 10-15 פעמים עד שהוא מתאחד לבצק חלק (מאחדים את הבצק במין תנועות שהן לא לישה אלא מעין הידוק כנגד המשטח).

5 מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 ס"מ ובעזרת קורצן מקומח יוצרים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ.

6 מניחים את עיגולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר להצמיד אותם זה לזה, זה לא מפריע להם להתרומם, להפך). מברישים בתערובת הביצה והיוגורט ששמרנו ואופים 15-12 דקות.

7 מצננים על רשת ומגישים מיד - כמה שיותר טרי יותר טעים (בכל מקרה, אוכלים את הסקונס רק ביום ההכנה).

>> עוד מתכונים עם יוגורט