סקונס לתה של אחר הצהריים
לחמניות מתוקות שכיף לקחת לפיקניק או להוריד לסוכה – הן נפתחות ללא צורך בסכין ותוכלו למרוח אותן בגבינה (כמו הבריטים), חמאה, ריבה או כל ממרח מתוק שאתם אוהבים. אז יאללה, שמישהו ישים מים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
החומציות הטבעית שיש ביוגורט מעצימה את אפקט התפיחה של אבקת האפייה, כך שהמרקם של הסקונס מתקבל אוורירי ופריך בעת ובעונה אחת.
מרכיבים :
ל-10 סקונס:
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח (או קמח רגיל ו-2 כפיות אבקת אפייה)
חצי כפית מלח
4 כפות סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
גביע יוגורט יווני (130 מ"ל)
4 כפות חלב
ביצה
מעט קליפת לימון מגוררת או כפית תמצית וניל
להגשה:
יוגורט יווני
ריבה
חמאה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 מערבבים קמח, מלח, סוכר וחמאה במעבד מזון בפולסים עד לקבלת מרקם של פירורים דקיקים ואחידים. מעבירים לקערה ויוצרים גומה בתערובת.
3 מערבבים יוגורט, חלב וביצה בקערית. שומרים 2 כפות מהתערובת להברשה, ולשאר מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת או תמצית הווניל. יוצקים לקערת הקמח ומערבבים בעזרת מרית לקבלת בצק גושי. אל תתפתו לערבב יותר מדי, הגושים לא יפריעו בהמשך.
4 מעבירים את הבצק הדביק למשטח מקומח ובעזרת ידיים מקומחות מהדקים את הבצק למשטח 10-15 פעמים עד שהוא מתאחד לבצק חלק (מאחדים את הבצק במין תנועות שהן לא לישה אלא מעין הידוק כנגד המשטח).
5 מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 ס"מ ובעזרת קורצן מקומח יוצרים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ.
6 מניחים את עיגולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר להצמיד אותם זה לזה, זה לא מפריע להם להתרומם, להפך). מברישים בתערובת הביצה והיוגורט ששמרנו ואופים 15-12 דקות.
7 מצננים על רשת ומגישים מיד - כמה שיותר טרי יותר טעים (בכל מקרה, אוכלים את הסקונס רק ביום ההכנה).