אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מג'דרה מנצחת עם פתיתים

איך אתם אוהבים את המג'דרה שלכם? עם אורז או עם בורגול? כי מהיום זה הולך להשתנות: קבלו מתכון למג'דרה של עדשים ופתיתים - כן כן - שתוכיח לכם שלפעמים הכי פשוט הוא לגמרי הכי טעים

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 07/09/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 167 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

שני שליש כוס עדשים חומות

רבע כוס שמן זית

2 בצלים קצוצים

2 כוסות פתיתים

כפית גדושה כמון

כפית מלח

להגשה:

2 גביעי יוגורט טבעי (200 גרם כל אחד)

2 שיני שום, כתושות

כפית זעתר

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים 15 דקות, עד לריכוך ראשוני. מסננים.

2 מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל 10 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא זהוב ויפה. מוציאים כשלושת רבעי מכמות הבצל.

3 מוסיפים לסיר את העדשים והפתיתים ומטגנים יחד 3 דקות.

4 מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים ומתבלים בכמון ומלח. מכסים ומבשלים רבע שעה על להבה נמוכה. בודקים את מצב העדשים – אם הן עדיין לא התרככו מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים וממשיכים לבשל.

5 לפני ההגשה מערבבים את היוגורט עם השום והזעתר. מגישים את המג'דרה עם תלולית של בצל מטוגן וקערית של רוטב יוגורט.

>> עוד מתכונים עם יוגורט