צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל
מג'דרה מנצחת עם פתיתים
איך אתם אוהבים את המג'דרה שלכם? עם אורז או עם בורגול? כי מהיום זה הולך להשתנות: קבלו מתכון למג'דרה של עדשים ופתיתים - כן כן - שתוכיח לכם שלפעמים הכי פשוט הוא לגמרי הכי טעים
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 07/09/16
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
שני שליש כוס עדשים חומות
רבע כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 כוסות פתיתים
כפית גדושה כמון
כפית מלח
להגשה:
2 גביעי יוגורט טבעי (200 גרם כל אחד)
2 שיני שום, כתושות
כפית זעתר
אופן ההכנה:
1 מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים 15 דקות, עד לריכוך ראשוני. מסננים.
2 מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל 10 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא זהוב ויפה. מוציאים כשלושת רבעי מכמות הבצל.
3 מוסיפים לסיר את העדשים והפתיתים ומטגנים יחד 3 דקות.
4 מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים ומתבלים בכמון ומלח. מכסים ומבשלים רבע שעה על להבה נמוכה. בודקים את מצב העדשים – אם הן עדיין לא התרככו מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים וממשיכים לבשל.
5 לפני ההגשה מערבבים את היוגורט עם השום והזעתר. מגישים את המג'דרה עם תלולית של בצל מטוגן וקערית של רוטב יוגורט.