בית לזית מבצק יוגורט
כדורי זיתים סופר כיפים מבצק יוגורט שמכינים בכלום עבודה. הם יגנבו את ההצגה כשבאים אורחים, יעשו את העבודה בתור נשנוש מושקע ואפילו יכולים להקפיץ את ארוחת העשר המשעממת של הילד. תתכוננו, אתם הולכים להתאהב
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 27/09/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
לבצק:
280 גרם (2 כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
רבע כוס שמן זית
גביע וחצי יוגורט יווני (שימו לב, היוגורט היווני מגיע בגביעים של 130 גרם, ולא של 200 כמו היוגורט הרגיל)
למלית:
30 זיתים מגולענים
לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים
זרעי שומשום ו/או קצח
אופן ההכנה:
1 מערבלים את חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד, רך ולא דביק.
2 מחלקים את הבצק ל-30 כדורים שווים.
3 משטחים כל כדור לפיתה קטנה, מניחים זית במרכז ומכדררים.
4 מברישים בביצה טרופה עם מים ומפזרים שומשום ו/או קצח.
5 אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות עד להזהבה יפה.