שקשוקה עם עלי גפן ויוגורט
חשבתם שכבר ראיתם את כל השקשוקות בעולם, נכון? אז הנה אחת שעוד לא טעמתם, עם שתי הפתעות, כל אחת יותר משמחת מהשנייה: בתוך השקשוקה מסתתרים להם עלי גפן ממולאים, ועל הצלחת מצטרף גם יוגורט חמצמץ. רוצו לנסות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
תוספת עלי הגפן הופכת את השקשוקה למנת אירוח מרשימה. אם רוצים לפשט את תהליכי התיבול של הרוטב, מחליפים את התבלינים באריסה, פלפלצ'ומה או סחוג. היוגורט מעניק למנה רעננות, מרגיע את החריפות ומוסיף טעם חמצמץ.
מרכיבים (4 מנות):
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום (או חצי אדום חצי ירוק)
1 צ'ילי קצוץ
1 קילו עגבניות קלופות וקצוצות או 800 גרם (2 קופסאות) שימורי עגבניות תמר קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
מלח ופלפל
8 עלי גפן ממולאים (נמכרים בצנצנות או במשקל)
4-8 ביצים
להגשה:
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת גדולה ועמוקה עם שמן זית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים פלפל אדום וצ'ילי, מטגנים יחד 2 דקות ומוסיפים את העגבניות. מטגנים-מבשלים יחד 3 דקות.
2 מוסיפים רסק עגבניות, מתבלים ומבשלים עוד 10 דקות, מעל להבה בינונית עם כיסוי חלקי (זהירות מהשפריצים) או עד שרוב נוזלי העגבניות מצטמצמים והן מקבלות מראה מבריק. מוסיפים את עלי הגפן ומטביעים אותם ברוטב. טועמים אותו ומתקנים תיבול במידת הצורך.
3 רק כשאתם ממש מרוצים מהרוטב שהתקבל - גם מהטעם וגם מהמרקם - מוסיפים את הביצים ומבשלים עוד 2-4 דקות, תלוי איך אתם אוהבים את החלמונים שלכם.
* טיפ: אם אתם אוהבים שהחלמון נשאר נוזלי - אל תוסיפו את כל כמות החלבון למחבת, כי לחלבון נדרש זמן בישול ארוך יותר, ובינתיים החלמון עלול להתקשות.