אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מרק בורשט עם לימון ויוגורט

חיכינו וציפינו, והנה, הגשם סוף סוף הואיל להגיע. כדי להתמודד איתו כראוי החלטנו לצייד אתכם בנשק מתקדם: מרק בורשט קלאסי עם תוספת של יוגורט ולימון, כדי שבקרב הזה תצאו כשידכם על העליונה

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 02/11/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כפות חמאה או שמן

3 סלקים, קלופים וחתוכים לקוביות

2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות

2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות

2 עלי דפנה

3 גרגירי פלפל אנגלי

מלח

פלפל שחור

חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר, קצוצים

1 כף רסק עגבניות

מיץ לימון או חומץ ומעט סוכר (לאיזון הטעמים, לא חובה)

להגשה:

יוגורט יווני

עלי פטרוזיליה, שמיר או נענע

אופן ההכנה:

1 מחממים חמאה או שמן ומאדים את הירקות כ-10 דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ למיצוי הטעמים.

2 מוסיפים את התבלינים, עשבי התיבול, רסק העגבניות ומים עד לכיסוי ועוד 10 ס"מ. מבשלים כשעה עד שכל הירקות מתרככים.

3 טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך מוסיפים מיץ לימון או חומץ וסוכר לפי הטעם.

4 מגישים חם עם יוגורט ועשבי תיבול.

>> עוד מתכונים עם יוגורט

>> ועוד מרקים נהדרים לסתיו