אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת יוגורט צרפתית

אנחנו מכורים לעוגה הזאת, עם המרקם מצוין והטעם הוונילי מעודן, בדיוק ככה כמו שהיא. מעדיפים להתחכם? אין בעיה: אפשר להוסיף לה שוקולד או קרם וניל, או לחלופין לשדרג אותה לעוגת מייפל פקאן. כל האפשרויות כאן

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 08/05/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 337 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייק (אמיתית, לא חד פעמית):

200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח

שקית אבקת אפייה

חצי כפית מלח

2 ביצים

200 גרם (כוס) סוכר

כפית קליפת לימון מגוררת

גביע וחצי של יוגורט יווני (200 גרם)

100 גרם חמאה מומסת (או חצי כוס שמן)

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.

2 מנפים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח לתוך קערה.

3 מקציפים את הביצים עם הסוכר וקליפת הלימון עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים יוגורט, חמאה מומסת ותמצית וניל.

4 מקפלים פנימה את תערובת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.

5 יוצקים לתבנית ואופים 50 דקות, או עד שהעוגה זהובה ויציבה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים.

6 מצננים על רשת.

אפשרויות גיוון:

* עוגת יוגורט עם קרם וניל ופרי טרי: מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל ו-2 כפות סוכר. חותכים את העוגה באמצע לרוחבה, ממלאים בקרם, מוסיפים פרוסות פרי כמו תות ואפרסק או חצאי דובדבנים או ענבים. מצפים את העוגה ביתרת הקרם ומקשטים בפירות.

* עוגת יוגורט, פטל ושוקולד לבן: מוסיפים לתערובת העוגה 100 גרם פטל קפוא מופשר ו-50 גרם שבבי שוקולד לבן. אופים באותו אופן.

* עוגת יוגורט, פקאן ומייפל: יוצקים את תערובת העוגה לתבנית, מפזרים חצי כוס פקאנים קצוצים גס מעל לבלילה ואופים. אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה 3 כפות מייפל בעודה חמה ומניחים לו לבעבע ולהיספג בתוכה.